Η ολοκλήρωση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης και το καυτό πόρισμα!



ψυχιατ Τον Ιούνιο του 2015 θα είναι έτοιμη η ψυχιατρική μεταρρύθμιση και ήδη το διάστημα αυτό, τεχνικά κλιμάκια ολοκληρώνουν την σχετική τους έκθεση, σχετικά με το πώς θα γίνει η χωροθέτηση και κατανομή των ψυχιατρικών κλινικών στα δημόσια νοσοκομεία.

Αυτό αναφέρει ο διοικητής των δύο Ψυχιατρικών νοσοκομείων Δαφνί και Δρομοκαίτειο κ. Παύλος Θεοδωράκης, υποστηρίζοντας ότι το μείζον θέμα της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης είναι να γίνει σταδιακά, χωρίς να διαταραχθούν οι ασθενείς, αλλά την ίδια ώρα να μην επιβαρυνθούν και τα δημόσια νοσοκομεία.

Την ίδια ώρα ωστόσο, οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) μιλούν με σκληρή γλώσσα για την αποασυλοποίηση, λέγοντας ότι δεν έχουν προχωρήσει οι υποδομές για να δεχθούν τα νοσηλευτήρια του ΕΣΥ τους χρονίως ψυχικά πάσχοντες.

Η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει ότι απαιτείται άμεσα η λειτουργία τουλάχιστον 9 νέων ψυχιατρικών

τομέων σε γενικά νοσοκομεία του κέντρου χωρίς καμία κατάργηση και προειδοποιεί με κινητοποιήσεις, προκειμένου να μην υπάρξει συρρίκνωση των ψυχιατρικών νοσοκομείων.

Να σημειώσουμε ότι αυτή την στιγμή σε όλη την χώρα υπάρχουν τρία Ψυχιατρικά νοσοκομεία, το Δαφνί, το Δρομοκαίτειο και το Ψυχιατρικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Για την υποστήριξη του εγχειρήματος της μετάβασης από το ψυχιατρικά νοσοκομεία στα δημόσια, θα απαιτηθούν 500 κλίνες, σημειώνει ο κ. Θεοδωράκης, ωστόσο το ερώτημα που προκύπτει εύλογα, είναι πως θα μπορέσει τελικά να λειτουργήσει το εγχείρημα της μεταρρύθμισης,όταν το ΕΣΥ είναι εξαιρετικά επιβαρυμένο, τόσο από πλευράς νοσηλείας (ένεκα της κρίσης) όσο και από οικονομικής, με πολύ μειωμένους προϋπολογισμούς.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, μία έκθεση στο Νοσοκομείο Δαφνί, περιλαμβάνει στοιχεία και λεπτομέρειες για το που κατέληξαν τα χρήματα που δόθηκαν από κοινοτικά κονδύλια για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση.

Οι εργαζόμενοι στο Δαφνί, καταγγέλουν ότι επί πολλά χρόνια σπαταλήθηκαν πολύτιμοι πόροι όπως για παράδειγμα, κτίρια στο κέντρο της Αθήνας που νοικιάζονταν έναντι τεράστιων ποσών.






πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons