Αλήθεια, δεν ήταν ψηφοθηρική η επίσκεψη Τσίπρα στο Άγιο Όρος;...του Β.Λιακόγκονα
Παρακολουθώ τη διαδρομή του Αλέξη Τσίπρα από την τοποθέτησή του στην κεφαλή του ΣΥΡΙΖΑ ενός κόμματος του οποίου οι γραμμές και το πρόγραμμα ήταν κοντά στα προσωπικά πολιτικά μου “πιστεύω” από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Μετά την επίσκεψή του στο Άγιο Όρος, απογοητεύτηκα οικτρά.

Προσπερνώντας το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ -μετά και τις τελευταίες εθνικές εκλογές- έχει μετασχηματιστεί σε κόμμα εξουσίας και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας έχει αλλάξει αιφνιδίως (αλλά δικαιολογημένα) προφίλ, δεν μπορώ να κατανοήσω επ’ ουδενί την κίνησή του να επισκεφτεί το Άγιο Όρος, δεδομένων των τόσο ξεκάθαρων θέσεών του απέναντι στην Εκκλησία.

Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για κατάργηση του θρησκευτικού όρκου, στη θέσπιστη συμφώνου συμβίωσης, συζήτηση για το άβατο στις Μονές του Αγίου Όρους κλπ. Η δε Κοινοβουλευτική Ομάδα του αποχωρεί στον θρησκευτικό όρκο των βουλευτών, κατά την έναρξη της Ολομέλειας της Βουλής.

Άκουσα ότι η δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά την


άφιξή του στην Αθωνική Πολιτεία ήταν: «Όποιος δεν έχει επισκεφθεί το Άγιον Όρος αδικεί τον εαυτό του. Και εμείς δεν θέλαμε να είμαστε αδικημένοι». Η δήλωση – εξήγηση, προσωπικά δεν μου αρκεί, αλλά και μου προξενεί απορία για το αν το παραπάνω επιχείρημα αρκεί για τους Άγιους Πατέρες Μοναχούς. Κατόπιν διάβασα ότι, κατά την επίσκεψη, η Ιερά Κοινότητα έδειξε στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα μεγάλη εκτίμηση καθώς και ευγνωμοσύνη για τη βοήθεια που τους παρείχε στο ζήτημα της φορολογικής αντιμετώπισής τους. Όπως και για το γεγονός ότι θα επισκεπτόταν τα μεγάλα έργα που είχαν χρηματοδοτήσει η ελληνική Πολιτεία και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τώρα μάλιστα…

Έμαθα, ακόμη, ότι πριν από το δείπνο δεν υπήρξε προσευχή. «Μα είναι δυνατόν;» αναρωτήθηκα… Δείπνο στο Άγιο Όρος χωρίς να προηγηθεί η προσευχή; Κι όμως, κάποιοι έσπευσαν να ενεργοποιήσουν κάποιο πρωτόκολλο. Το επιχείρημα, αυτή τη φορά, είναι ότι το δείπνο δεν ήταν επίσημο, αλλά ημιεπίσημο, αφού ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι η επίσκεψή του ήταν… ημι-ιδιωτική.

Δεν σπεύδω να προδικάσω τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ σε μείζονα ζητήματα, βασικός ρυθμιστής των οποίων -κακώς- παραμένει η Εκκλησία.

Θα ρωτήσω, όμως:

- Συνεχίζει να ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ την άμεση λειτουργία των Κέντρων Αποτέφρωσης Νεκρών;

- Απηχεί τη θέση του η τοποθέτηση της Ρένας Δούρου, τον περασμένο Μάρτιο, ότι το κόμμα δεν προσβλέπει σε μονομερή διαχωρισμό Εκκλησίας – Κράτους;

Και αφού ρώτησα, ας εκφράσω και την αίσθησή μου: H επίσκεψη του «άθεου» Τσίπρα στο «περιβόλι της Παναγιάς» μυρίζει εκλογές…

πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons