Έρχονται νέες τιμές σε όλα τα φάρμακα! Τα καυτά ''παζάρια'' και οι διαπραγματεύσεις
Το αργότερο σε ένα μήνα αναμένεται τα φάρμακα που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά να έχουν λάβει νέες τιμές. Σήμερα θα συνεδριάσει εκ νέου η Επιτροπή Τιμών Φαρμάκων, ώστε να οριστικοποιηθούν οι τιμές, με στόχο το αργότερο σε ένα μήνα τα φάρμακα που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά να έχουν λάβει νέες τιμές.
Εν μέσω θέρους έντονες συζητήσεις, ζυμώσεις αλλά και παζάρια είναι σε εξέλιξη τις τελευταίες ημέρες με αφορμή τον καθορισμό των νέων τιμών στα φάρμακα

Να σημειωθεί εδώ ότι την περασμένη Παρασκευή η επιτροπή δεν κατέληξε σε κάποιο αποτέλεσμα καθώς οι 200 ενστάσεις που υποβλήθηκαν, οδηγήθηκαν και πάλι για επεξεργασία από τον ΕΟΦ, ώστε να επιβεβαιωθεί η ακρίβεια στα επιχειρήματα των φαρμακευτικών εταιριών.Ωστόσο στην διάρκεια της δεν συζητήθηκε το θέμα ισχύος των τιμών για τις φαρμακαποθήκες και τα φαρμακεία, αν και εκτιμάται ότι θα δοθεί περίπου ένας μήνας συνολικά, για τη διάθεση των σκευασμάτων με τις παλιές τιμές που υπάρχουν ως απόθεμα.Από την άλλη ο κατάλογος με τις νέες τιμές ο οποίος θα τεθεί σε εφαρμογή από το Σεπτέμβριο έχει ήδη καταρτισθεί από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων. Πρόκειται για νέες τιμές στο σύνολο των φαρμακευτικών προϊόντων που είναι μειωμένες κατά μέσο όρο 5%.
Τι θα κερδίσει ο ΒορίδηςΜε την ανακοστολόγηση των φαρμάκων ο Μάκης Βορίδης ευελπιστεί να εξοικονομήσει περί τα 50 εκατ. ευρώ ώστε μαζί με τα άλλα μέτρα που προωθεί όπως το μεγαλύτερο ποσοστό συνταγογράφησης γενοσήμων να μειώσει κοντά στα 150 εκατ. ευρώ τη φαρμακευτική δαπάνη.Μια δαπάνη που είχε ξεφύγει κοντά στα 170εκ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2014 και εκτιμάται ότι μπορεί έως το τέλος του χρόνου η υπέρβαση να έχει φθάσει στα 250 εκατ. ευρώ.Και προκειμένου οι φαρμακευτικές εταιρείες να μην πληρώσουν μεγάλη επιστροφή (clawback) ο Μάκης Βορίδης επιχειρεί άρον άρον να λάβει μέτρα για την εξοικονόμηση κονδυλίων. Κονδύλια που προέρχονται με αποφάσεις εξπρές και χωρίς ιδιαίτερη μελέτη καθώς προκαλούν σύγχυση σε ασθενείς και γιατρούς.Χαρακτηριστικές οι νέες συμμετοχές στην αγορά φαρμάκων για τους ασθενείς αλλά και η περίπτωση του νέου πλαφόν συνταγογράφησης που υποχρεώνει τον ιατρικό κόσμο να χορηγεί φάρμακα συγκεκριμένου ποσού σε κάθε ασθενή ανάλογα με την ειδικότητα.Οι αντιδράσεις έχουν ξεκινήσει προ πολλού αλλά μέχρι να γίνουν οι όποιες αλλαγές και εξαιρέσεις φαίνεται πως ο κ.Βορίδης θα έχει ήδη κερδίσει το ποσό που επιδιώκει.
πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons