Η ποιότητα στο ΕΣΥ πάνω από τους αριθμούς: Τι γυρεύει ένας καθηγητής Ηγεσίας στα νοσοκομεία του ΕΣΥ;
Τι γυρεύει ένας καθηγητής Ηγεσίας σε συνάντηση με τον υπουργό Υγείας κ. Μάκη Βορίδη αναφορικά με θέματα διαχείρισης νοσοκομείων;
Για όσους διαβάζουν πίσω από τις λέξεις και για όσους δίνουν έμφαση στην σημειολογία, η παρουσία του καθηγητή Μanagement και Human Resources, Διευθυντής Executive MBA Συν-διευθυντής MSc in Human Resources Management στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και πρόεδρος της Κοινωνίας των Αξιών κ. Δημήτρης Μπουραντά σε συνάντηση με ανώτερα στελέχη νοσοκομείων και υπεύθυνων χάραξης πολιτικής στην Ελλάδα κάθε άλλο παρά τυχαία είναι.

Ο καθηγητής μαζί με τον υπουργό Υγείας κ. Μάκη Βορίδη και τα στελέχη, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στο τέλος Ιουνίου, ένα εκτελεστικό εργαστήριο κατάρτισης που αφορούσε στην διαχείριση νοσοκομείων ως ένα σημαντικό βήμα προς τη βελτίωση της ποιότητας της υγειονομικής περίθαλψης στη χώρα. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο κ. Μπουραντάς στο πρώτο πρόγραμμα της εκδήλωσης, λειτούργησε ως διαμεσολαβητής,

Ο σκοπός της εκδήλωσης που οργανώθηκε στην Αθήνα από το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με την ΠΟΥ / Ευρώπης ήταν να βελτιώσουν τις δεξιότητες και τις ικανότητες ηγεσίας, προκειμένου να χρησιμοποιούν σύγχρονα εργαλεία διαχείρισης.Η προσπάθεια αυτή εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα κατάρτισης Hospital Managers »στο πλαίσιο του προγράμματος μεταρρύθμισης της υγείας Υποστήριξης (HRSP), η οποία υπεγράφη στη συμφωνία το 2013 από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας / Ευρώπης και το Υπουργείο Υγείας στην Ελλάδα.Όπως δήλωσε ο κ. Μάκης Βορίδης ο οποίος μίλησε κατά την διάρκεια της έναρξης του workshop, «αυτό είναι το πρώτο βήμα ενός μακρύ ταξιδιού προς την βελτίωση των ικανοτήτων διαχείρισης του νοσοκομείου. Ελπίζουμε να προωθήσουμε στα ανώτερα στελέχη τα κατάλληλα εκείνα τα εργαλεία ώστε να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις σε ένα περίπλοκο περιβάλλον. Μέσα από την λογική αυτή, θα πρέπει να έχουμε κατά νου, ότι ο ασθενής και ο πολίτης αποτελούν την καρδιά όλων των διοικητών μας αποφάσεων», κατέληξε ο υπουργός Υγείας.

Είναι γεγονός ότι ο κ. Μάκης Βορίδης γνωρίζει πως με τόσο μειωμένους πόρους και με ακόμη πιο κουτσουρεμένους προυπολογισμούς, το μόνο αντίβαρο που μπορεί να υπάρξει, είναι η ποιότητα. Και φυσικά όταν κάποιος ακούει για ποιότητα στο ΕΣΥ μπορεί να μειδιάσει με νόημα, ωστόσο όλοι γνωρίζουμε ότι στην πρωτοφανή κρίση που βίωσε και εξακολουθεί να βιώνει η χώρα, το μόνο αγαθό που στάθηκε όρθιο είναι η περισσή φροντίδα που έδειξαν οι εργαζόμενοι στο σύστημα υγείας, απέναντι σε όσους είχαν ανάγκη και άρα η ποιότητα στην περίθαλψη την οποία το ιατρικό και παραιτρικό σώμα δεν τσιγκουνεύθηκε να προσφέρει. Φροντίδα και ποιότητα αποτελούν τα δύο βασικά κλειδιά για την ενεργοποίηση του ΕΣΥ, ακόμη και σε περιόδους βαθειάς ύφεσης και όταν οι πόροι είναι εξαιρετικά μειωμένοι.Για τον λόγο αυτό, στην τελευταία συνάντηση που είχε με τους διοικητές των νοσοκομείων ο υπουργός Υγείας μίλησε για ποιότητα αλλά και για ανταποδοτικότητα, η οποία θα υπερβεί και πρέπει να υπερβεί τον οικονομικό χαρακτήρα του ΕΣΥ.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βορίδης, απευθυνόμενος στους διοικητές:«Πολύ μεγαλύτερη πρόκληση πρέπει να είναι να αρχίσουμε να καταρτίζουμε ουσιαστικούς προϋπολογισμούς από το να εκτελούμε τους παρόντες. Όταν λέω ουσιαστικούς προϋπολογισμούς εννοώ ότι τις προσαρμογές που πρέπει να γίνονται από μία πραγματική δουλειά αξιολόγησης των δαπανών και συσχετισμού των κοστολογικών στοιχείων με αυτό το οποίο πραγματικά είναι η παρεχόμενη υπηρεσία προς τους πολίτες.


Αυτή η προσπάθεια - να αντιστοιχίσουμε τους αριθμούς σε πραγματικά μεγέθη αποδοτικής παροχής υπηρεσίας προς τους νοσηλευόμενους - είναι που θα αποτυπώσει τελικά τους προϋπολογισμούς στην πραγματική κατάσταση και θα μας επιτρέψει να πάμε και σε ένα πραγματικό εξορθολογισμό. Όχι σε ένα εξορθολογισμό στον οποίο στην πραγματικότητα συμπιέζουμε τους προϋπολογισμούς γιατί έχουμε την υποχρέωση προσαρμογής, αλλά σε έναν προϋπολογισμό ο οποίος βελτιώνεται, πετυχαίνει τα μεγέθη του, εξετάζοντας την αποδοτικότητα της κάθε δράσης».
πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons