Ελλείψες γιατρών: Οι ξαπλώστρες αναστενάζουν, το ίδιο και οι πολίτες στα νησιά μαςGIATROS NISIA Μπορεί το διάστημα αυτό η Ελλάδα και ειδικότερα τα νησιά μας να επαινούνται από τον παγκόσμιο τύπο για τις θάλασσες και τα ηλιοβασιλέματα σκορπίζοντας για ακόμη μία φορά χαμόγελα ότι «Greece is back», οι τουρίστες όμως, Έλληνες και ξένοι, βιώνουν καθημερινά τις τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν σε ιατρικό προσωπικό και εξοπλισμό στις περιοχές που παραθερίζουν.

Τι και αν οι ξαπλώστρες αναστενάζουν, το επίπεδο μιας πολιτισμένης χώρας φαίνεται πρωτίστως από το τι συμβαίνει στην δημόσια υγεία. Πολυιατρεία και Κέντρα Υγείας σχεδόν αφημένα και ακάλυπτα από αναγκαίους γιατρούς και ενώ τώρα που είναι η πλέον κατάλληλη εποχή για να είναι στελεχωμένα, οι ελλείψεις δυστυχώς είναι τεράστιες.

Σύμφωνα δε με δημοσίευμα της εφημερίδας τα ΝΕΑ, το ΕΣΥ νοσεί πραγματικά στα νησιά, ενώ με άφαντους γιατρούς και σοβαρές ελλείψεις σε τεχνολογικό εξοπλισμό, μόνιμοι κάτοικοι και τουρίστες έχουν υποβιβαστεί σε ασθενείς Β΄ κατηγορίας.

Εν τω μεταξύ, μόλις πριν δύο ημέρες ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος,

αναφέρθηκε με έμφαση στην δημιουργία μιας Task Force για το Αιγαίο, μιας ομάδας κρούσης δηλαδή, η οποία θα επεμβαίνει επικουρικά προκειμένου να λύνει προβλήματα. Στην Ομάδα αυτή, θα συμμετέχουν γιατροί, νοσηλευτές, ψυχολόγοι, διασώστες, κοινωνικοί λειτουργοί.

Στα πλαίσια αυτά, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας σύμφωνα με το δημοσίευμα των Νέων, σχεδιάζει την επιστράτευση συνταξιούχων γιατρών στα αγροτικά ιατρεία της νησιωτικής χώρας, ενέργεια, η οποία όμως θα είναι εθελοντική. Στα πλαίσια πάντα υποστήριξης της προσπάθειας αυτής, οι εν λόγω γιατροί, σύμφωνα με το δημοσίευμα, θα έχουν την δυνατότητα και συνταγογράφησης.

Ο κ. Γρηγοράκος βρίσκεται διαρκώς σε συσκέψεις και επαφές με την 2η Υγειονομική Περιφέρεια προκειμένου να βρίσκεται κοντά και να αφουγκράζεται τα προβλήματα δίνοντας λύσεις, ενώ όπως έχει ανακοινώσει έχει δώσει εντολή για άμεση πρόσληψη γιατρών οι οποίοι έχουν περάσει από τις σχετικές κρίσεις. Χθες πάντως, ανακοινώθηκαν οι προσλήψεις 112 επικουρικών γιατρών οι οποίοι θα πληρώσουν τις κενές θέσεις στο ΕΣΥ όλης της επικράτειας.

Μεταξύ των ελλείψεων σε ιατρικό προσωπικό που καταγράφονται, σύμφωνα με τα ΝΕΑ, είναι η Μύκονος η οποία έχει έλλειψη σε ορθοπεδικό γιατρό, την ώρα που το νησί επισκέπτονται κάθε χρόνο 1,5 εκατ. τουρίστες, η Πάρος, όπου λείπουν δύο αγροτικοί γιατροί, ενώ δεν έχει επίσης συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ παιδίατρο, ουρολόγο γυναικολόγο, η Σύρος, η οποία πάσχει από επικουρικό παιδίατρο, η Σαντορίνη χωρίς καρδιολόγο, τα Χανιά με χαλασμένο τον μοναδικό αξονικό τομογράφο, η Ρόδος χωρίς παθολόγο, νευρολόγο και ψυχίατρο, ενώ σε τραγική κατάσταση φαίνεται ότι βρίσκεται η Αμοργός η οποία δεν έχει παιδίατρο, παθολόγο και νευρολόγο, και αξίζει να σημειωθεί, ότι οι εξετάσεις αίματος γίνονται στην Νάξο.


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons