Όλα τα επιχειρήματα υπουργείου – γιατρών για το “πλαφόν” στα φάρμακαΗ απόφαση της επιτροπής αναστολών θα κρίνει εάν το μέτρο θα αποσυρθεί εκ νέου ή θα ισχύσει μέχρι να κριθεί επί της ουσίας τον επόμενο μήνα στο ΣτΕ.Σε ισχυρή αντιπαράθεση επιχειρημάτων, με έγγραφες καταγγελίες ασθενών και παράθεση στοιχείων για τη φαρμακευτική δαπάνη, εξελίχθηκε την Πέμπτη η συνεδρίαση της επιτροπής αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας.Η επιτροπή εξέτασε την προσφυγή του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) και του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας (ΙΣΑ) κατά του “πλαφόν” που έχει ορίσει το υπουργείο Υγείας για τη συνταγογράφηση ανά γιατρό.
Οι γιατροί κάνουν λόγο για επικίνδυνο μέτρο, το οποίο υποβαθμίζει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.Η πολιτική ηγεσία αντικρούει το επιχείρημα, σημειώνοντας ότι έχουν αξιολογηθεί όλες οι παράμετροι.Το ΣτΕ έδωσε στους διαδίκους προθεσμία έως τις 10 το πρωί της Δευτέρας να καταθέσουν συμπληρωματικό υπόμνημα, προκειμένου να αποφασίσει εάν θα διατηρηθεί ή όχι η προσωρινή αναστολή του “πλαφόν”, την οποία έχει ήδη αποφασίσει ο πρόεδρος του ΣτΕ κ. Σωτήρης Ρίζος.Η απόφαση της επιτροπής αναστολών θα κρίνει εάν το μέτρο θα αποσυρθεί εκ νέου ή θα ισχύσει μέχρι να κριθεί επί της ουσίας τον επόμενο μήνα στο ΣτΕ.Η μάχη είναι αμφίρροπη και ενδεικτική της κρισιμότητας είναι η παρουσία του υπουργού Υγείας κ. Μάκη Βορίδη στη συνεδρίαση της επιτροπής αναστολών.Παρόντες ήταν, επίσης, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτρης Κοντός, ο πρόεδρος του ΠΙΣ κ. Μιχάλης Βλασταράκος, ο πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Γιώργος Πατούλης, οι νομικοί σύμβουλοι του ΠΙΣ και του ΙΣΑ κ. Πολίτης και η κ. Παπαευαγγέλου.


ΕπιχειρήματαΟ πάρεδρος του ΣτΕ κ. Ηλίας Μάζος άκουσε τα επιχειρήματα των δύο πλευρών, τα οποία ήταν συνοπτικά τα εξής:Ο κ. Βλασταράκος τόνισε ότι το “πλαφόν” δημιουργεί προβλήματα στην άσκηση του ιατρικού λειτουργήματος.Ο κ. Πατούλης χαρακτήρισε το νέο “πλαφόν” επαχθέστερο του προηγούμενου, το οποίο είχε, επίσης, ακυρωθεί από το ΣτΕ.Στερείται – είπε – και πάλι επιστημονικού ερείσματος και τιμωρεί κάθε γιατρό, ανεξάρτητα από τυχόν εξειδίκευση του και τις ειδικότερες παθήσεις που αντιμετωπίζει ο ασθενής.ΚαταγγελίεςΟ πρόεδρος του ΙΣΑ παρουσίασε καταγγελίες ασθενών, οι οποίοι πάσχουν από σοβαρές παθήσεις, όπως χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια και καλούνται να πληρώνουν κάθε μήνα συμμετοχή 250 ευρώΟι εκπρόσωποι του υπουργείου Υγείας αντέκρουσαν τα επιχειρήματα των γιατρών, λέγοντας ότι δεν τίθεται κανένας κίνδυνος για τη δημόσια Υγεία.Τα μέτρα – είπαν – αποβλέπουν στον έλεγχο της φαρμακευτικής δαπάνης και έχουν ληφθεί με επιστημονικά κριτήρια και με βάση στατιστικά δεδομένα.
πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons