Υπό εξαφάνιση οι ειδικευόμενοι γιατροίειδ. κομοτινι Αναζητούνται ειδικευόμενοι γιατροί για τα ελληνικά νοσοκομεία: η κρίση και η εργασιακή ανασφάλεια μηδένισαν τις λίστες αναμονής στο ΕΣΥ, ενώ οι νέοι επιστήμονες αναζητούν την τύχη τους στα νοσοκομεία του εξωτερικού.

Η θωρακοκαρδιοχειρουργική, η αναισθησιολογία, η μικροβιολογία και η ακτινολογία είναι οι πρώτες κατά σειρά ειδικότητες που μετρούν απώλειες και οι αντίστοιχες κλινικές και τμήματα υπολειτουργούν. Όσο για τους εναπομείναντες ειδικευόμενους, μεγάλη μερίδα αυτών μοιραία έχει εγκλωβιστεί στη λάντζα και στις εφημερίες.

Ο Ευαγγελισμός, νοσοκομείο που παραδοσιακά αποτελεί σταθμό για την εκπαίδευση των νέων γιατρών, είναι ενδεικτικό παράδειγμα της έλλειψης ειδικευόμενων. Αν γυρίσει κανείς το ημερολόγιο πριν από το 2009 όταν η οικονομία και η ιατρική ανθούσαν, η αναμονή για ειδίκευση στη θωρακοκαρδιοχειρουργική ξεπερνούσε ακόμη και τα τέσσερα χρόνια.

Πλέον, η αναμονή δεν ξεπερνά τον μην-όσο δηλαδή διαρκεί η διεκπεραίωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών- καθώς από τις 13 προβλεπόμενες θέσεις για νέους γιατρούς μόνο οι τέσσερις είναι

καλυμμένες.

«Το πρόβλημα απασχολεί το σύνολο των νοσηλευτικών ιδρυμάτων. Οι προβλεπόμενες θέσεις για ειδίκευση στη χώρα είναι περίπου 85. Από αυτές σήμερα φαίνεται να έχουν καλυφτεί οι 25» λέει στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» ο Μιχάλης Αργυρίου, διευθυντής της καρδιοχειρουργικής κλινικής του Ευαγγελισμού και πρόεδρος του Επαγγελματικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Θώρακος και Αγγείων. Στα αζήτητα έχει περάσει και η ειδικότητα της αναισθησιολογίας.


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons