Δελτίο Τύπου ΠΙΣ: Ανακοίνωση για την επικείμενη έκδοση Υπουργικής Απόφασης για το πλαφόν στις Διαγνωστικές Εξετάσεις

Αθήνα, 6 Αυγούστου 2014


Ανακοίνωση για την επικείμενη έκδοση Υπουργικής Απόφασης για το πλαφόν στις Διαγνωστικές ΕξετάσειςΠραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 6 Αυγούστου, συνάντηση του Προέδρου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, κ. Μιχάλη Βλασταράκου, συνοδευομένου από τους Προέδρους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας (ΠΟΣΙΠΥ), κ. Θ. Χατζηπαναγιώτου, και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Κλινικοεργαστηριακών Ειδικοτήτων (ΠΟΣΚΕ), κ. Φ. Πατσουράκο, με τον Υπουργό Υγείας, κ. Μάκη Βορίδη, μετά από πρόσκληση του Υπουργού Υγείας.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν το σχέδιο της υπουργικής απόφασης του Υπουργού Υγείας για το πλαφόν στις διαγνωστικές εξετάσεις ανά πάροχο και γεωγραφική ενότητα, σύμφωνα με τα πάγια αιτήματα του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και τις θέσεις της Πανελλήνιας Επιτροπής Διαπραγμάτευσης του Συλλόγου.

Στην νέα υπουργική απόφαση θα περιλαμβάνονται οι θέσεις του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, όπως αυτές έχουν συζητηθεί από καιρό στο υπουργείο Υγείας.Η υπουργική απόφαση θα προβλέπει συγκεκριμένες διατάξεις για:- Κατανομή ορίου δαπάνης ανά περιφερειακή ενότητα και ανά πάροχο ατομικά, για το έτος 2014,

με δυνατότητα επανεξέτασης του μέτρου για το β' εξάμηνο ανάλογα με την πρόοδο του ελέγχου

της δαπάνης.

- Θεσμοθέτηση σειράς συνταγογραφικών μέτρων και οδηγιών.

- Δυνατότητα δυνητικού clawback στους παρόχους για την τελευταία εβδομάδα κάθε μήνα.Ο συμψηφισμός του clawback με τις οφειλόμενες αμοιβές στους παρόχους, θα διενεργηθεί στο τέλος του 2ου εξαμήνου του 2014. Η εξόφληση των μηνών που οφείλονται (Απριλίου, Μαΐου, Ιουνίου), θα συνεχιστούν κανονικά.Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος θεωρεί ότι οι νέες διατάξεις θα οδηγήσουν σε εξορθολογισμό του μηχανισμού παραγωγής, εκτέλεσης και αποπληρωμής των διαγνωστικών εξετάσεων και θα συμβάλουν τα μέγιστα στην βιωσιμότητα των μικρομεσαίων εργαστηρίων, ενώ ετέθη επίσης το θέμα του διαχωρισμού του ΚΑΕ, των εξετάσεων οι οποίες διενεργούνται στα εξωτερικά τακτικά ιατρεία των ιδιωτικών κλινικών, από εκείνες οι οποίες διενεργούνται στα υπόλοιπα διαγνωστικά εργαστήρια.Με τις διατάξεις αυτές ο κάθε πάροχος θα έχει τη δυνατότητα επίσης, αφού έχει συμπληρώσει την τρίτη εβδομάδα του μήνα το ατομικό πλαφόν, να παραπέμπει τους ασθενείς το υπόλοιπο διάστημα του μήνα, είτε σε άλλο πάροχο ή σε δημόσια δομή, είτε σε εκτέλεση από τον ίδιο στις αρχές του επομένου μήνα.Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος επιμένει να ζητεί την αύξηση του περιορισμένου προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ ύψους 328 εκατ. ευρώ για τις διαγνωστικές εξετάσεις κατά το 2014, ώστε και η κάλυψη των ασθενών να είναι ολοκληρωμένη και να καταργηθούν τα καταστροφικά rebate – clawback για τους παρόχους.Όσον αφορά τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των τελευταίων μηνών του 2011, ανακοινώθηκε από τον υπουργό Υγείας η ύπαρξη διαθέσιμων κονδυλίων και εδόθη υπόσχεση προώθησης της εξόφλησης τους. Επιτροπή από τον Π.Ι.Σ. θα παρακολουθεί την εξέλιξη των εν λόγω πληρωμών.Η συνεργασία του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου με το Υπουργείο Υγείας θα είναι συνεχής, με σκοπό να αρθούν οι οποιεσδήποτε δυσλειτουργίες και σφάλματα από την εφαρμογή της ανωτέρω υπουργικής απόφασης.Τέλος, ευχαριστούμε την Πανελλήνια Επιτροπή Διαπραγμάτευσης (ΠΕΔ) για τη συμβολή της, ολοκληρώνοντας έτσι ένα κύκλο επίπονης προσπάθειας.ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Π.Ι.Σ.
πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons