Ένωση Ελευθ/τιών Ακτινολόγων: Υπερβάλουσα Ζήτηση και Κατανάλωση

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΛΜΑΤΙΩΝ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΩΝ ΕΟΠΥΥΔιαβάζουμε την ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ. Παγκόσμιο ρεκόρ στις τομογραφίες κατακτά η Ελλάδα 1.256.000 τομογραφίες έγιναν το 2013 στην Ελλάδα έναντι 623 χιλιάδων το 2012.Η πρώτη υπουργική απόφαση του προηγούμενου υπουργού (και μάλιστα χωρίς καμία υποχρέωση σε μνημόνιο ή Τρόϊκα) ήταν να καταργήσει τα πληθυσμιακά κριτήρια και να αφήσει ελεύθερη την εγκατάσταση αξονικών κα μαγνητικών τομογράφων.Ήδη με αυτή την απόφαση έχουν εγκατασταθεί αρκετοί τομογράφοι και περιμένουν να πάρουν άδεια άλλοι 39. Από την άλλη πλευρά ο νυν υπουργός επεξεργάζεται νόμους με κόφτες , rebate & clawback για να περιορίσει την υπερβάλλουσα ζήτηση και κατανάλωση.

Δηλαδή η μία υπουργική απόφαση αυξάνει τη ζήτηση και κατανάλωση και η επερχόμενη προσπαθεί να την ελαττώσει.

Η πρόταση μας είναι όποιος τομογράφος (CT ή MRI ) εγκαθίσταται μετά την υπουργική απόφαση Γεωργιάδη για κατάργηση πληθυσμιακών κριτηρίων και δεν εξυπηρετεί συγκεκριμένη πληθυσμιακή ανάγκη να μη συμβάλλεται με τον ΕΟΠΥΥ.Άλλη περίπτωση υπερβάλλουσας ζήτησης και κατανάλωσης είναι τα εργαστήρια των κλινικών που εντάσσονται στον ίδιο κωδικό με τα εργαστήρια της πρωτοβάθμιας. Εδώ υπάρχει ένα ιδιότυπο καθεστώς όπου στην ίδια κλινική ο κλινικός γιατρός συνταγογραφεί και ο εργαστηριακός εκτελεί ( το γνωστό Γιάννης κερνάει ).

Ένα προσχέδιο Γεωργιάδη που δυστυχώς δεν προχώρησε ήταν οι κλινικές να έχουν σύμβαση με ΕΟΠΥΥ αποκλειστικά και μόνο για τα εργαστηριακά των νοσηλευόμενων και όχι των εξωτερικών ασθενών (εδώ το κονδύλι είναι περίπου 100 εκατομμύρια) .

Κάποτε ο ΕΟΠΥΥ πρέπει να αρχίσει ένα οργανόγραμμα περιορίζοντας την υπερβάλλουσα ζήτηση στην ΠΗΓΗ της με λογική και αυστηρό ελεγκτικό μηχανισμό. Η μετάθεση των ευθυνών στους παρόχους είναι απλώς δικαιολογία.Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Θ.ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Μ.ΨΑΛΤΑΚΟΣ
πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons