Λεων. Γρηγοράκος: Να δώσουμε την ευκαιρία στους γιατρούς να τονώσουν το εισόδημά τους
Υπέρ των απογευματινών χειρουργείων για το καλό της τσέπης των γιατρών, τάσσεται για ακόμη μία φορά ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος, υποστηρίζοντας ότι «Οι εποχές είναι διαφορετικές από το 1980. Σε αυτή τη φάση που και οι γιατροί δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση, θα πρέπει να δώσουμε την ευκαιρία να συμπληρώσουν το εισόδημα τους».
Τις δηλώσεις αυτές πραγματοποίησε ο κ. Γρηγοράκος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα», σκιαγραφώντας παράλληλα το μωσαϊκό των γιατρών του ΕΣΥ σήμερα, καθώς και τις σχέσεις εργασίας που τους διέπουν.

Σύμφωνα με τον κ. Γρηγοράκο, οι γιατροί του ΕΣΥ, χωρίζονται σε πέντε «φυλές», με το ιατρικό σώμα να εμφανίζεται διχασμένο από τις διαφορετικές σχέσεις εργασίας. Το ψηφιδωτό περιλαμβάνει γιατρούς που εργάζονται ακόμη και 110 ώρες της εβδομάδα παραμένοντας επί μήνες απλήρωτοι για εφημερίες, γιατρούς του ΕΣΥ που διατηρούν και ιδιωτικό ιατρείο και άλλους που μπαινοβγαίνουν σε ιδιωτικές κλινικές, αυξάνοντας τα εισοδήματα τους.

Εκτός όμως από την ίδρυση απογευματινών χειρουργείων, πληροφορίες αναφέρουν ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας βρίσκεται κοντά και με το ενδεχόμενο να δώσει το πράσινο φως σε γιατρούς του ΕΣΥ για να ιδρύσουν ιδιωτικά ιατρεία.Εκτός από τους στρατιωτικούς γιατρούς και τους πανεπιστημιακούς που έχουν το πράσινο φως για τη λειτουργία ιδιωτικού ιατρείου, σύμφωνα με τα Νέα, τα νερά ήρθαν να ταράξουν και οι γιατροί των πρώην νοσοκομείων ΙΚΑ, οι οποίοι απορροφήθηκαν από τα δημόσια νοσοκομεία το 2011.Μεγάλη μερίδα από τους γιατρούς του ΕΣΥ τους αντιμετωπίζει με επιφυλακτικότητα, ως γιατρούς «δεύτερης ταχύτητας», με το επιχείρημα ότι χρειάζονται χρόνο για να προσαρμοστούν στους ρυθμούς και στις αυξημένες απαιτήσεις των δημόσιων νοσοκομείων.

Η διαμάχη τους όμως δεν αφορά μόνο την ποιότητα της δουλειάς, αλλά κυρίως τη διαφορετική εργασιακή σχέση με το Δημόσιο. Ενώ οι γιατροί του ΕΣΥ είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, οι γιατροί των πρώην νοσοκομείων ΙΚΑ επιθυμούν να είναι –και προς το παρόν είναι- πλήρους αλλά μη αποκλειστικής απασχόλησης.


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons