«Πόλεμος» για το πλαφόν σε εξετάσεις

«Εμφύλιος» πόλεμος για το πλαφόν στις διαγνωστικές εξετάσεις βρίσκεται σε εξέλιξη το τελευταίο διάστημα και ενώ επίκειται η έκδοση απόφασης του υπουργού Υγείας Μ. Βορίδη με μέτρα για τη συγκράτηση των δαπανών και του όγκου των εξετάσεων. Το πλαφόν έχει χωρίσει τους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ παρόχους εργαστηριακής ιατρικής σε δύο στρατόπεδα: τα μεγάλα διαγνωστικά κέντρα που ζητούν το πλαφόν να οριστεί ανά περιφέρεια και τα μικρά εργαστήρια που είναι ικανοποιημένα με πλαφόν ανά πάροχο.Χθες ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων Γ. Βουγιούκας έστειλε επιστολή στον κ. Βορίδη, εκφράζοντας την αντίθεσή του στην επιβολή πλαφόν ανά πάροχο και επισημαίνοντας ότι αυτό αφαιρεί το κίνητρο μεταξύ των παρόχων για ποιοτικότερες υπηρεσίες υγείας. Τα μεγάλα διαγνωστικά κέντρα εκτιμούν ότι με το πλαφόν ανά πάροχο δεν επιβραβεύονται όσοι έχουν τη διάθεση να βελτιώνουν τον εξοπλισμό τους και κατ’ επέκταση τις παρεχόμενες υπηρεσίες και να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί. Ο κ. Βουγιούκας επιτίθεται σε όσους επιζητούν το πλαφόν ανά πάροχο και προτρέπει τον υπουργό να αγνοήσει «τις υποκριτικές φωνές κάποιων ιατρικών συλλόγων που για λόγους καθαρά ψηφοθηρικούς έχουν μετατρέψει τα επιστημονικά μας όργανα σε συντεχνίες, εξυπηρετώντας τα πρόσκαιρα ιδιοτελή συμφέροντα κάποιων μελών τους».

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών είχε ανακοινώσει ότι έλαβε τη δέσμευση του υπουργού για τη θέσπιση πλαφόν ανά περιφέρεια και ανά πάροχο. Σύμφωνα με πληροφορίες, το μοντέλο που έχει προκριθεί είναι να κατανεμηθεί ο κλειστός προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ για εξετάσεις ανά περιφέρεια με βάση πληθυσμιακά κριτήρια και εν συνεχεία να «μοιραστεί» ο προϋπολογισμός της περιφέρειας ανά πάροχο, ανάλογα με τον κύκλο εργασιών του 2013. Επίσης, θα θεσπιστούν κατευθυντήριες οδηγίες για το ποιες εξετάσεις, σε ποια συχνότητα και σε ποιες περιπτώσεις πρέπει να «γράφουν» οι γιατροί.Οι παρεμβάσεις γίνονται και λόγω της υπέρβασης του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ για τις εξετάσεις ήδη από το πρώτο εξάμηνο και την ανεξέλεγκτη εκτέλεσή τους, όπως κατέδειξε η «Κ» στο προχθεσινό φύλλο. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ακτινολογικής Εταιρείας κ. Κυρ. Στριγγάρης μιλώντας στην «Κ» κάλεσε τον ΕΟΠΥΥ να ελέγξει ποιοι πάροχοι έχουν προκαλέσει την υπέρβαση και να κάνει στοχευμένες παρεμβάσεις, καθώς και να εφαρμόσει άμεσα τα διαγνωστικά πρωτόκολλα που έχει παραδώσει η Εταιρεία στο υπουργείο εδώ και 3 χρόνια. Υπενθυμίζει δε ότι από το φθινόπωρο του 2013 έχουν καταργηθεί οι περιορισμοί στη χορήγηση αδειών για τη λειτουργία τομογράφων. Ηδη έχουν χορηγηθεί περίπου 80-100 νέες άδειες, και όπως καταγγέλλει ο κ. Στριγγάρης, χωρίς να τηρείται η μοναδική προϋπόθεση της λίστας αναμονής για εξετάσεις στην περιφέρεια όπου θα λειτουργήσουν.


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons