Τα χρέη του αγοραστή ΕΟΠΥΥ στα νοσοκομεία, τους ιδιώτες και τους ασφαλισμένους

Στα χρέη των 6 δις ευρώ βουλιάζει ο ΕΟΠΥΥ, ο οποίος αντιμέτωπος με την ανεπαρκή χρηματοδότησή του, συμπαρασύρει το χώρο της υγείας στο τέλμα.

Ο ΕΟΠΥΥ, ως αγοραστής πλέον των υπηρεσιών υγείας και όχι ως πάροχος υπηρεσιών υγείας, αδυνατεί να πληρώνει τα νοσήλια των ασφαλισμένων του στα δημόσια νοσοκομεία και τα συνολικά του χρέη προς το ΕΣΥ φτάνουν τα 5 δισ. ευρώ!

Αλλά και στους ιδιώτες παρόχους υγείας (γιατροί, κλινικές και διαγνωστικά εργαστήρια) οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ ανέρχονται περίπου στο 1 δισ. ευρώ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το ετήσιο κονδύλι για διαγνωστικές εξετάσεις , το οποίο έχει προυπολογισθεί στα 328 εκατομμύρια έχει ήδη εξαντληθεί.

Επιπλέον, ο ΕΟΠΥΥ οφείλει στους ασφαλισμένους του περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ από έξοδα νοσηλείας, αγοράς φαρμάκων και υλικών, κ.λπ. Ο μέσος όρος εξόφλησης των οφειλών προς τους ασφαλισμένους είναι 5 μήνες.

Το μεγάλο πρόβλημα του ΕΟΠΥΥ είναι ότι τα ασφαλιστικά Ταμεία δεν αποδίδουν, όπως οφείλουν τις εισφορές υγείας των εργαζομένων.

Προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθεί ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης προκειμένου να υπάρξει πίεση προς το υπουργείο Εργασίας για απόδοση των εισφορών στον ΕΟΠΥΥ.


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons