Πάνω από 80 εκατ. ευρώ στοιχίζει στο Δημόσιο η μη λειτουργία του Εργ. Κλασματοποίησης ΠλάσματοςΕΡΓ. ΚΛΑΣΜΑΤ. Οκτώ χρόνια μετά το κόψιμο της κορδέλας του Εργοστασίου Κλασματοποίησης Πλάσματος Αίματος στους Θρακομακεδόνες και τις βαρυσήμαντες εξαγγελίες ότι θα κάλυπτε όχι μόνο τις ανάγκες της Ελλάδας, αλλά και των Βαλκανίων, οι εγκαταστάσεις απλά ρημάζουν και έχουν πλέον μετατραπεί σε αποθήκες.

Την ίδια ώρα 25 τόνοι πλάσματος που αποθηκεύονται στο ΕΚΕΑ, χωρίς να αξιοποιούνται, κινδυνεύουν να χαθούν, καθώς έχουν κλείσει πενταετία και κανονικά θα πρέπει να καταστραφούν.

Τον ίδιο κίνδυνο διατρέχουν και άλλοι τόσοι τόνοι που έχουν αποσταλεί στην Ολλανδία για την παραγωγή πολύτιμων φαρμακευτικών προϊόντων, καθώς η Ελλάδα δεν έχει αποστείλει συνοδευτικά έγγραφα που πιστοποιούν τον πλήρη έλεγχο του αίματος έναντι ηπατίτιδας

Α, Β, C, HIV και Parvo B19.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών και μέλος του ΔΣ του ΕΚΕΑ, Χρήστο Πρωτόπαππα, η χώρας μας εξακολουθεί να πληρώνει ενοίκιο για την αποθήκευση του πλάσματος προς 25 ευρώ το κιλό.

Παράλληλα, όπως προσθέτει, η μη λειτουργία του εργοστασίου και η διακοπή της παραλαβής φαρμάκων από την Ολλανδία, στοιχίζει, εν μέσω οικονομικής κρίσης, στο δημόσιο 80 εκατ. Ευρώ, για την προμήθεια των συγκεκριμένων σκευασμάτων που παραμένουν αναξιοποίητα.

Τέλος, σύμφωνα με «το Βήμα», οκτώ χρόνια μετά, το εργοστάσιο δεν έχει ακόμη παραδοθεί στο υπουργείο Υγείας από τις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. καθώς δεν έχουν εκπαιδευτεί οι 68 εργαζόμενοι από την ανάδοχη εταιρεία, ούτε και έχει πιστοποιηθεί από διεθνή οίκο.

Ούτε τα βασικά δηλαδή…


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons