ΚΕΕΛΠΝΟ: Ενημέρωση σχετικά με την ελονοσία 2014
ΚΕΕΛΠΝΟ Αγαπητοί κκ Συνάδελφοι, Όπως γνωρίζετε, από το 2009-2013 εμφανίστηκαν στην Ελλάδα περιστατικά ελονοσίας από Plasmodium vivax με ενδείξεις εγχώριας μετάδοσης, δηλαδή κρούσματα που δεν ανέφεραν ιστορικό ταξιδίου σε ενδημικές για την ελονοσία χώρες.

Θα θέλαμε να τονίσουμε για μία ακόμη φορά την τεράστια σημασία της έγκαιρης διάγνωσης των κρουσμάτων ελονοσίας και της ριζικής θεραπείας των κρουσμάτων από P.vivax για την πρόληψη της διασποράς της νόσου και την αποφυγή επανεγκατάστασής της στη χώρα μας.

Mε στόχο την πληρέστερη ενημέρωσή σας:

1. Μπορείτε να βρείτε σχετικό ενημερωτικό υλικό για την ελονοσία στην ιστοσελίδα του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. (www.keelpno.gr).

2. Μπορείτε να επισκεφθείτε την πλατφόρμα ηλεκτρονικής εκπαίδευσης (e-learning) για την ελονοσία που δημιουργήθηκε στα πλαίσια του «Ειδικού προγράμματος ελέγχου για τον ιό του Δυτικού Νείλου και την ελονοσία, ενίσχυση της επιτήρησης στην ελληνική επικράτεια» μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του ΕΣΠΑ 2007- 2013, στην ιστοσελίδα

www.malwest.gr.

3. Επισυνάπτουμε:

- Ετήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης ελονοσίας, 2013

- Ενημερωτικό υλικό για την ελονοσία (2 έγγραφα: «Ενημέρωση επαγγελματιών υγείας για την ελονοσία-2014», «Αλγόριθμος για αρχική αξιολόγηση και αντιμετώπιση ενηλίκων ασθενών με ελονοσία-2014»)

- Επικαιροποιημένες Κατευθυντήριες οδηγίες για τη θεραπεία της ελονοσίας, Ιούλιος 2014

- Δελτίο Δήλωσης ελονοσίας (συνημμένο)- προκειμένου να συλλέγεται πληρέστερη πληροφορία για τους παράγοντες κινδύνου των κρουσμάτων.

Η ευαισθητοποίηση του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού όσον αφορά στην πρώιμη διάγνωση και τη ριζική θεραπεία των κρουσμάτων είναι παράγοντας καθοριστικής σημασίας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση αυτού του μείζονος προβλήματος δημόσιας υγείας που επανεμφανίστηκε στη χώρα μας.

Παρακαλούμε όπως ενημερώσετε σχετικά τα μέλη των συλλόγων σας.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία και ευχαριστούμε για τη μέχρι τώρα συνεργασία.

Με εκτίμηση,

Καθ. Τζ. Κρεμαστινού

Πρόεδρος ΔΣ ΚΕΕΛΠΝΟ

Επιστολή επαγγελματιών υγείας – ελονοσία

4Ελονοσία_Αλγόριθμος_GR_2014

ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΟΝΟΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ -29-7-2…

Giatroi_malaria_MAY-2014πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons