Τα καλύτερα και τα χειρότερα συστήματα υγείας των 11 πιο πλούσιων χωρών

Οι περισσότεροι πολίτες πιστεύουν ότι οι πιο ακριβές επιλογές υγειονομικής περίθαλψης είναι συνήθως και οι καλύτερες. Αλλά σύμφωνα με μια έκθεση του 2014 από το «The Commonwealth Fund» (CWF), η οποία έχει μελετήσει τα συστήματα υγείας σε πάνω από 10 πλούσιες χώρες, φαίνεται να υπάρχει μια σημαντική διαφορά μεταξύ των εξόδων και της ποιότητας των υπηρεσιών υγείας.

Στην έρευνα αυτή μετρήθηκαν δείκτες όπως ο αριθμός των ασθενών, των γιατρών και οι ιατρικές πρακτικές σε κάθε χώρα.Η έκθεση περιλαμβάνει επίσης δεδομένα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ). Η έκθεση κατατάσσει κάθε σύστημα υγειονομικής περίθαλψης με βάση την ποιότητα των υπηρεσιών, την πρόσβαση, την αποτελεσματικότητα, την ισότητα και τους δείκτες υγείας των ασθενών.

Δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι οι αναπτυσσόμενες χώρες με γενικά χαμηλό Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) έχουν εξαιρετικά χαμηλό βαθμό σε διεθνή κλίμακα του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης. Αυτό που είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς είναι ότι εξαιρετικά πλούσιες ανεπτυγμένες χώρες δεν έχουν πάντα την καλύτερη υγειονομική περίθαλψη, αναφέρεται στο therichest.com.Το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης σε καμία χώρα δεν είναι τέλειο. Η κατάταξη του CWF ξεκινά από το καλύτερο – το Ηνωμένο Βασίλειο – μέχρι το χειρότερο:


1.Ηνωμένο ΒασίλειοΤο Ηνωμένο Βασίλειο κατέχει την πρώτη θέση ως το καλύτερο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης μεταξύ των πλούσιων εθνών. Το βρετανικό ΕΣΥ επι χορηγείται καθολικά από την Εθνική Υπηρεσία Υγείας (NHS), και έτσι δεν υπάρχουν άμεσες δαπάνες για τους ασθενείς. Σύμφωνα με την έκθεση CWF, κερδίζει τον υψηλότερο βαθμό στην αποδοτικότητα, την πρόσβαση και την ποιότητα των υπηρεσιών. Έχει την πρώτη θέση σε ότι αφορά τη συντονισμένη φροντίδα.2.ΕλβετίαΗ Ελβετία σχεδόν ισοβαθμεί με το Ηνωμένο Βασίλειο και στο σύστημα υγείας της χώρας έχουν πρόσβαση όλοι ανεξάρτητα από την οικονομική τους επιφάνεια, ενώ η πρόσβαση είναι εύκολη τόσο για τα έκτακτα όσο και για τα τακτικά περιστατικά.Η Ελβετία συχνά βάζει τις ανάγκες και τις προτιμήσεις του ασθενούς στην πρώτη γραμμή της πολιτικής υγείας. Οι ασθενείς είναι γενικά ευχαριστημένοι με την υγειονομική περίθαλψη της Ελβετίας, και αναφέρουν ότι συνήθως λαμβάνουν σχετικές και χρήσιμες πληροφορίες από ειδικούς.3.ΣουηδίαΗ Σουηδία κατατάσσεται πολύ ψηλά σε ορισμένες κατηγορίες (και υποκατηγορίες), όπως ορίζεται από το CWF, αλλά χαμηλή σε άλλους. Για την απόδοση των υπηρεσιών και τους δείκτες υγείας, κατατάσσεται δεύτερη και πρώτη, αντίστοιχα. Ωστόσο, για τη λήψη συντονισμένων μέτρων φροντίδας (όπως follow-up και πρόληψη των επιπλοκών), η Σουηδία κατατάσσεται τελευταία.

4.ΑυστραλίαΌπως κάθε χώρα σε αυτή τη λίστα, εκτός από τις Ηνωμένες Πολιτείες, έτσι και η η Αυστραλία έχει ένα καθολικό σύστημα υγειονομικής περίθαλψης.Στην Αυστραλία, οι χρόνιοι ασθενείς έχουν πολύ καλές υπηρεσίες υγείας.Σε γενικές γραμμές, όλοι οι δείκτες που μετρήθηκαν στην έρευνα είναι στο μέσο όρο.


5.ΓερμανίαΗ Γερμανία παρέχει καθολική κάλυψη υγείας με λίγο κόστος , ενώ παρατηρούνται καθυστερήσεις στην παροχή υπηρεσιών. Η Γερμανία κατατάσσεται επίσης στην τελευταία θέση μεταξύ Σουηδίας για την καλύτερη δυνατή συντονισμένη φροντίδα.

6.ΟλλανδίαΣτην Ολλανδία οι πολίτες έχουν γρήγορη πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες στο πλαίσιο ενός καθολικού συστήματος.. Η Ολλανδία κατέχει υψηλή θέση στην αποστολή και λήψη ιατρικών ειδοποιήσεων προς τους ασθενείς, και διατηρεί σε χαμηλά επίπεδα το κόστος για τους ασθενείς.7.Νέα ΖηλανδίαΤο σύστημα υγείας της Νέας Ζηλανδίας ήταν ουσιαστικά δημόσιο εδώ και δεκαετίες, αλλά, τα τελευταία 30 χρόνια, υπάρχει συνδυασμός δημόσιας και ιδιωτικής ασφάλισης για τις επιλογές υγειονομικής περίθαλψης. Ωστόσο, σύμφωνα με τη μελέτη της CFW, σε σημαντικό ποσοστό οι πολίτες Νέας Ζηλανδίας ανέφεραν μερικά από τα υψηλότερα ποσοστά των ιατρικών λαθών. Σε σύγκριση με τη Σουηδία, την Ελβετία και το Ηνωμένο Βασίλειο, οι κάτοικοι της Νέας Ζηλανδίας είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν πρόβλημα στην πρόσβαση και την περίθαλψη με βάση την κοινωνική τους τάξη και το επίπεδο του εισοδήματος.8.ΝορβηγίαΗ Νορβηγία κατατάσσεται τελευταία στην ποιότητα της υγειονομικής περίθαλψης σε ότι αφορά την αποτελεσματική, ασφαλή και συντονισμένη φροντίδα των ασθενών. Επιπλέον, οι ασθενείς στη Νορβηγία αναφέρουν τον μεγαλύτερο αριθμό περιστατικών ιατρικών λαθών. Η Νορβηγία κατατάσσεται μεταξύ των χαμηλότερων στην αποτελεσματική και σαφή επικοινωνία μεταξύ των γιατρών, των υπεύθυνων των νοσοκομείων και των ασθενών.9.ΓαλλίαΗ Γαλλία κατατάσσεται μαζί με τη Νορβηγία στο πόσο καλά επικοινωνούν με τους ασθενείς οι γιατροί, τόσο σε βραχυπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη βάση. Επίσης, τα γαλλικά νοσοκομεία κατατάσσονται πολύ χαμηλά σε ότι αφορά το σεβασμό των επιλογών και των προτιμήσεων των ασθενών, γεγονός που καθιστά δύσκολο για τους ασθενείς να λαμβάνουν τη θεραπεία ή τη φροντίδα που τους ταιριάζει καλύτερα.10.Καναδάς

Το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης του Καναδά, χαρακτηρίζεται από μεγάλες λίστες αναμονής, μέχρι και για την έκδοση αποτελεσμάτων ιατρικών εξετάσεων. Παρά το γεγονός ότι ο Καναδάς είναι μια από τις πλουσιότερες χώρες στον κόσμο, κατατάσσεται στην προτελευταία θέση ανάμεσα στις πλούσιες χώρες για το σύστημα της υγειονομικής περίθαλψη

11.ΗΠΑ

Η χαμηλότερη κατάταξη ανήκει στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την CWF. Η υγειονομική περίθαλψη παρέχεται κυρίως από τον ιδιωτικό τομέα και το σύστημα είναι από τα πιο ακριβά στον κόσμο. Οι ΗΠΑ έχουν το χαμηλότερο βαθμό σχεδόν σε όλους τους δείκτες των υπηρεσιών και ειδικά στη δίκαιη και ίση μεταχείριση των ασθενών. Σύμφωνα με την CWF, ο ισχυρισμός ότι οι ΗΠΑ έχουν την καλύτερη υγειονομική περίθαλψη στον κόσμο «απλά δεν είναι αλήθεια».


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons