Ο καρκίνος τείνει να γίνει 1η αιτία θανάτου για τους Έλληνες!Ανησυχητικά αλλά ταυτόχρονα και ενθαρρυντικά είναι τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τις αιτίες θνησιμότητας των Ελλήνων. Μέσα σε 12 χρόνια, από το 2000 έως το 2012, μειώθηκαν αισθητά οι θάνατοι από καρδιαγγειακές παθήσεις, δηλαδή εμφράγματα και εγκεφαλικά επεισόδια, αν και παραμένουν η πρώτη αιτία θανάτου.Το άκρως ανησυχητικό γεγονός όμως είναι η αύξηση των θανάτων από καρκίνο που καταγράφεται στην Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια!Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), που επεξεργάστηκε το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), και αφορούν στην περίοδο 2000 – 2012, παρατηρούνται σημαντικές αλλαγές στις αιτίες θανάτων στη χώρα μας.


Καρκίνος και καρδιαγγειακά νοσήματαΟι θάνατοι από τις καρδιαγγειακές παθήσεις, δηλαδή καρδιακά και εγκεφαλικά επεισόδια, αν και είναι η πρώτη αίτια απώλειας ζωής των Ελλήνων, εμφανίζουν σημαντική υποχώρηση, από 30,8% του συνόλου των θανάτων το 2000, στο 28,1% το 2012.Ωστόσο, τα κακοήθη νεοπλάσματα, που αποτελούν τη 2η αιτία θανάτων, αυξάνονται με ταχείς ρυθμούς. Έτσι από 22,6% του συνόλου των θανάτων το 2000 έφτασαν στο 24,2% το 2012.Η αύξηση του καρκίνου και η ταυτόχρονη μείωση των καρδιαγγειακών επεισοδίων, πιθανόν – αν δεν ληφθούν μέτρα σε κοινωνικό και ατομικό επίπεδο - να οδηγήσει τα επόμενα χρόνια τις κακοήθεις νόσους στην πρώτη θέση θνησιμότητας.Μάλιστα, το 2000 η απόσταση θανάτων από καρδιαγγειακά με τους θανάτους από καρκίνο ήταν 8,2%, ενώ το 2012 μειώθηκε στο 3,9%.Ως τρίτο αίτιο θανάτου αναφέρονται οι "λοιπές αιτίες", με σταθερό ποσοστό (13,1% έναντι 13,2% το 2000).Οι παθήσεις των εγκεφαλικών αγγείων βρίσκονται στην τέταρτη θέση, εμφανίζοντας σημαντική μείωση το 2012 (13,6%) έναντι 17,8% το 2000.Στην πέμπτη θέση, βρίσκονται οι θάνατοι που δεν έχουν σαφή αιτιολογία, με αύξηση από 8% το 2000 στο 11,3% το 2012.Εξίσου ανησυχητικό είναι το στοιχείο ότι το 2000 οι θάνατοι από νοσήματα του αναπνευστικού συστήματος, ήταν στο 7,6% του συνόλου, ενώ το 2012 έφτασαν στο 9,8%.
πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons