Απίστευτες ιστορίες φορολογικής τρέλας - O παραλογισμός της Εφορίας και τα εκκαθαριστικά-τρόμος
Αντιμέτωποι με απίστευτες ιστορίες φορολογικής τρέλας βρίσκονται χιλιάδες φορολογούμενοι αντικρίζοντας το εκκαθαριστικό τους. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ενώ τα εισοδήματα του 2013 μειώθηκαν, ο φόρος που καλούνται να πληρώσουν είναι αυξημένος σε σχέση με πέρυσι λόγω τεκμηρίων, κατάργησης φορολογικών απαλλαγών αλλά και παράλογων επιβαρύνσεων, όπως το τέλος επιτηδεύματος που επιβάλλεται σε όλους, ακόμη και αν δεν έχουν εργαστεί.


Τις τελευταίες ημέρες με την ολοκλήρωση της υποβολής των δηλώσεων χιλιάδες πολίτες, άλλοι σε μεγαλύτερο βαθμό και άλλοι σε μικρότερο, βρέθηκαν μπροστά σε έναν αναπάντεχο «φορολογικό Γολγοθά», όπως αναφέρει το «Βήμα της Κυριακής».Πρώτοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες με χαμηλά εισοδήματα πιάστηκαν στη «θηλιά» της κατάργησης του αφορολόγητου ορίου των 5.000 ευρώ που ίσχυε πέρυσι με τη νέα κλίμακα.Νέοι που εισπράττουν περιστασιακά εισοδήματα, έτσι και έχουν κάνει λάθος και μέσα στο προηγούμενο έτος εισέπραξαν 5.000 και 1 ευρώ, θα φορολογηθούν ως ελεύθεροι επαγγελματίες.


Μικροϊδιοκτήτες ακινήτων που εισπράττουν τον χρόνο ένα μικρό ενοίκιο θα πληρώσουν αναλογικά πολύ μεγαλύτερο φόρο από κάποιον που μπορεί να εκμισθώνει πολυκατοικία, ενώ οι άνεργοι με μηδενικό εισόδημα κινδυνεύουν να φορολογηθούν με τα τεκμήρια.Λογιστές και φοροτέχνες επισημαίνουν την εξόφθαλμη αδικία του φορολογικού νόμου, βάσει του οποίου για να ισχύσουν οι φοροαπαλλαγές από τις ιατρικές δαπάνες θα πρέπει ο φορολογούμενος να έχει συγκεντρώσει πάνω από το 5% του ετήσιου εισοδήματός του. Όπως χαρακτηριστικά λένε οι ίδιοι, το μέτρο αυτό έχει οδηγήσει σε έξαρση φοροδιαφυγής.Πρόσθετες επιβαρύνσεις προκύπτουν και για χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων που ακόμη πληρώνουν δόσεις στεγαστικών δανείων καθώς καταργήθηκε η συγκεκριμένη φοροαπαλλαγή που κάποτε λειτουργούσε ως κίνητρο για αγορά σπιτιού και για να κινηθεί η πάλαι ποτέ ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας, η κτηματαγορά.Οι φόροι πολυτελείας στα ΙΧ ξεπερνούν σε αρκετές περιπτώσεις ακόμη και την εμπορική αξία του αυτοκινήτου, ενώ χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες που τα τελευταία χρόνια δεν έχουν κόψει ούτε ένα δελτίο παροχής υπηρεσιών και κατ’ επέκταση δεν έχουν εισπράξει ούτε ένα ευρώ καλούντα να πληρώσουν τέλος επιτηδεύματος 650 ευρώ.


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons