ΥΓΕΙΑ: Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις στους κατοίκους της Καρπάθου


Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις στους κατοίκους της Καρπάθου προσέφερε o Όμιλος ΥΓΕΙΑ, με την ενίσχυση του Ιδρύματος Marfin, στην τρίτη κατά σειρά δράση του προγράμματος «Ταξιδεύουμε για την Υγεία», που εντάσσεται στις ενέργειες Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου.

Συγκεκριμένα, κλιμάκιο 80 εθελοντών του Ομίλου ΥΓΕΙΑ, που αποτελούταν από ιατρούς, νοσηλευτικό, τεχνικό και διοικητικό προσωπικό ταξίδεψε στην Κάρπαθο, όπου εξέτασε περίπου 1.100 κατοίκους του νησιού και πραγματοποίησε 3.500 δωρεάν ιατρικές και διαγνωστικές εξετάσεις.

Οι εξετάσεις διενεργήθηκαν από ομάδα 38 γιατρών, 13 διαφορετικών ειδικοτήτων που περιλάμβανε 6 παθολόγους, 5 καρδιολόγους, 3 χειρουργούς, 2 οφθαλμίατρους, 2 παιδίατρους, δερματολόγο, αγγειοχειρουργό, 4 γυναικολόγους, 4 ορθοπαιδικούς, 2 ωτορινολαρυγγολόγους, 2 ακτινοδιαγνώστες, αναισθησιολόγο, 3 ουρολόγους και 2 πνευμονολόγους στο 1ο Δημοτικό σχολείο Πηγαδιών Καρπάθου και στο Πολυϊατρείο Ολύμπου, που είχαν διαμορφωθεί κατάλληλα με εξοπλισμό που μεταφέρθηκε για το σκοπό αυτό, με οχήματα του ΥΓΕΙΑ.


Οι διαγνωστικές εξετάσεις που διενεργήθηκαν, περιλάμβαναν 300 αιματολογικούς ελέγχους, 100 pap test, 500 υπερηχογραφήματα σώματος και αγγείων, 300 καρδιογραφήματα και 250 triplex καρδιάς, ενώ πραγματοποιήθηκαν και 30 μικροχειρουργικές επεμβάσεις. Επίσης, αντιμετωπίσθηκαν ιατρικά 5 έκτακτα περιστατικά.

Ταυτόχρονα, ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ προσέφερε στο Κέντρο Υγείας Καρπάθου έναν συμπυκνωτή οξυγόνου, δύο ηλεκτρονικούς υπολογιστές και δύο εκτυπωτές.Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος της Καρπάθου κ. Ηλίας Λάμπρος ευχαρίστησε θερμά τους εκπροσώπους του Ομίλου ΥΓΕΙΑ για την προσφορά τους και τόνισε: «Αυτή η προσπάθεια ειδικά για το νησί της Καρπάθου ήταν κάτι πρωτόγνωρο και πραγματικά αξιέπαινο, να μπορέσει ο καρπαθιώτικος λαός να εξεταστεί από τόσους ιατρούς και να κάνει τόσες πολλές εξετάσεις μέσα σε δύο μέρες. Ιδιαίτερα θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Διοίκηση του Ομίλου ΥΓΕΙΑ, το ιατρικό, διοικητικό και όλο το προσωπικό για την ενέργεια που μας έδωσαν, ούτως ώστε να αισθανόμαστε μια σιγουριά, ότι από θέμα υγείας βρισκόμαστε σε πάρα πολύ καλά χέρια»

Σχολιάζοντας την πρωτοβουλία, η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Ομίλου ΥΓΕΙΑ, κα Αρετή Σουβατζόγλου τόνισε: «Συνεχίζουμε έμπρακτα να στηρίζουμε τα ακριτικά νησιά και να προσφέρουμε υπηρεσίες υγείας σε κατοίκους που δεν έχουν εύκολη πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες. Το ταξίδι στην Κάρπαθο μας γέμισε χαρά αφού ο ενθουσιασμός των κατοίκων που μας υποδέχθηκαν και η προθυμία του ιατρικού, νοσηλευτικού, τεχνικού και διοικητικού προσωπικού του Ομίλου ΥΓΕΙΑ να συμμετέχει εθελοντικά στο πρόγραμμα, μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε και σε άλλες περιοχές το έργο αυτό».
πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons