Ο «τιμοκατάλογος» για τα φακελάκια ανά επέμβαση και ανά περιοχήΗ οικονομική κρίση έχει χτυπήσει και τους «φακελάκηδες» γιατρούς, οι οποίοι καταπατούν τον όρκο του Ιπποκράτη ακόμα και για 150 ευρώ!Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπηρεσίας εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ -όπως αυτά διαπιστώθηκαν από τις συλλήψεις γιατρών που πιάστηκαν να χρηματίζονται από το 2011 έως και σήμερα -οι τιμές κυμαίνονται από 150 έως 2.000 ευρώ.


Οι πιο ακριβές επεμβάσεις είναι οι επεμβάσεις ανοικτής καρδιάς και οι επεμβάσεις που διενεργούν οι ωτορινολαρυγγολόγοι!

Με βάση σημερινό ρεπορτάζ που δημοσιεύει η εφημερίδα «Τα Νέα», με αφορμή τη σύλληψη του Διευθυντή Καρδιοχειρουργού του Ευαγγελισμού που πιάστηκε με προσημειωμένα χαρτονομίσματα 500 ευρώ, οι τιμές διαφέρουν από περιοχή σε περιοχή και κυμαίνονται ανάλογα με τη βαρύτητα της επέμβασης.Το φακελάκι για μία γυναικολογική επέμβαση κοστολογείται στα 300 ευρώ στις Φιλιάτες, ενώ στην Αθήνα φτάνει τα 500 ευρώ, όπως και για μία ορθοπεδική επέμβαση όπου στη Θεσσαλονίκη απαιτήθηκαν 400 ευρώ, ενώ στην Αθήνα ο γιατρός ζήτησε 600 ευρώ.

Στοιχεία από τις δικογραφίεςΣύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ που επικαλείται τις δικογραφίες σε βάρος γιατρών που κατηγορούνται για χρηματισμό, τα χρήματα τα οποία απαιτούνται από τους ασθενείς δεν είναι μόνο πριν από κάποια προκαθορισμένη επέμβαση ως «αμοιβή» του γιατρού, αλλά και για να παρακαμφθούν οι λίστες αναμονής. Μάλιστα οι γιατροί προχωρούν και σε διακανονισμούς με τους ασθενείς, δηλαδή παίρνουν ένα χρηματικό ποσό ως προκαταβολή πριν από την επέμβαση και στη συνέχεια περιμένουν το υπόλοιπο ποσό της πληρωμής τους.

Ο τιμοκατάλογος για τα φακελάκια


Γυναικολογική επέμβαση 500 ευρώ

Ορθοπεδική επέμβαση 300 ευρώ

Επέμβαση καρδιάς (by pass) 500 ευρώ

Αγγειοχειρουργική επέμβαση 650 ευρώ

Καισαρική τομή 1.300 ευρώ

Επέμβαση ΩΡΛ 2.000 ευρώΠώς διαμορφώνεται ο τιμοκατάλογος βάσει καταγγελιών

Ωστόσο τα στοιχεία που έχει στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ δεν ανταποκρίνονται πλήρως στην εικόνα που επικρατεί στα νοσοκομεία. Οι περισσότεροι ασθενείς φοβούνται πως αν δεν πληρώσουν δεν θα τύχουν της σωστής αντιμετώπισης του προβλήματος υγείας που έχουν οι ίδιοι ή συγγενικά τους πρόσωπα. Έτσι δίνουν τα χρήματα που ζητούν οι γιατροί και στη συνέχεια αναφέρουν το περιστατικό στην αστυνομία, χωρίς όμως να μπορούν να το αποδείξουν.

Τα φακελάκια βάσει των καταγγελιών


Οφθαλμολογική επέμβαση (Αιτωλοακαρνανία) 150 ευρώ

Επέμβαση καταρράκτη (Φλώρινα) 200 ευρώ

Επέμβαση ΩΡΛ σε παιδί (Αθήνα) 400 ευρώ

Επέμβαση για κρεατάκια (Αθήνα) 500 ευρώ (τα 200 ευρώ δόθηκαν για τον αναισθησιολόγο)

Καρδιοχειρουργική επέμβαση (Αθήνα) 1.500 ευρώ

πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons