Γ. Πατούλης: Η συνταγογράφηση χωρίς επιστημονικά κριτήρια, αδικεί τους γιατρούς


Την πρόταση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών για τη διασύνδεση των συστημάτων της ΗΔΙΚΑ και του ΤΑXIS ώστε σε αυτή τη δύσκολη οικονομική εποχή η συμμετοχή των ασφαλισμένων να βασίζεται στα εισοδηματικά τους κριτήρια, μετέφερε ο πρόεδρος του ΙΣΑ μιλώντας στο συνέδριο «Pharma & Health Conference 2014».Ο κ. Γ. Πατούλης με παρέμβασή του στο τραπέζι με θέμα «Τάσεις, προοπτικές, προκλήσεις για την ανάπτυξη λύσεων ηλεκτρονικής υγείας στην Ελλάδα», τόνισε ότι «ο ΙΣΑ από 2ετίας έχει δημιουργήσει ομάδα εργασίας από ιατρούς που συνεργάζονται με την ΗΔΙΚΑ υποστηρικτικά και επεμβαίνουν στις διάφορες εφαρμογές των προγραμμάτων πριν εφαρμοσθούν, προτείνοντας λύσεις σε τεχνικό επίπεδο. Παρά την εθελοντική προσπάθεια των ιατρών δυστυχώς γίνονται βιαστικές προσπάθειες πριν εφαρμοσθούν πλήρως με αποτέλεσμα προβλήματα στην λειτουργία του συστήματος.»Ο πρόεδρος του ΙΣΑ σημείωσε ότι «μέχρι στιγμής παρατηρούμε ότι αν και η συνταγογράφηση θα μπορούσε να αποτελέσει ένα σημαντικό μέσο ελέγχου των δαπανών υγείας, παρά ταύτα έλεγχος αυτός γίνεται με λογιστικά κριτήρια μέσων όρων χωρίς καμία επιστημονική βάση που είναι τελείως λανθασμένος και αδικεί τους ιατρούς».


Ο κ. Γ. Πατούλης περιέγραψε τα προβλήματα της λειτουργίας του συστήματος της συνταγογράφησης η οποία κάνει δύσκολη τη καθημερινότητα των ιατρών. Η διαλειτουργικότητα των συστημάτων και η ενοποίηση τους έτσι ώστε ο ιατρός με μία χρήση να κάνει όλες τις εργασίες που απαιτούνται (ιατρικός φάκελος, e-prescription, e-dapy.Ο ΙΣΑ από 6μήνου έχει κάνει δωρεά στον ΕΟΠΥΥ σύστημα διαλειτουργικότητας για να λυθεί το πρόβλημα χωρίς όμως ανταπόκριση μέχρι σήμερα.Τέλος αναφέρθηκε στη σημασία της δημιουργίας ιατρικού ηλεκτρονικού φακέλου για κάθε ασθενή, είτε στο διαδίκτυο, είτε σε ηλεκτρονική κάρτα, όπου θα πρέπει να τηρούνται όλα τα στοιχεία για κάθε ασθενή και όπου κάθε ιατρός θα μπορεί να ενημερώνεται για τον ασθενή του τηρουμένων των κανόνων ιατρικής δεοντολογίας και ασφάλειας.
πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons