Ανακατανομή των πόρων στο υπ. Υγείας γιατί δεν βγαίνει ο προυπολογισμός.Στην εσωτερική ανακατανομή του προυπολογισμού καταφεύγει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, καθώς διαπιστώνει ότι οι πόροι δεν φτάνουν για να καλύψουν τις επείγουσες ανάγκες των νοσοκομείων.
Η υφυπουργός Υγείας Κατερίνα Παπακώστα, επιβεβαιώνει το σημερινό ρεπορτάζ του onmed.gr για την αναζήτηση τρόπων αύξησης των πιστώσεων στο υπουργείο Υγείας.«Υπάρχει η ανάγκη εσωτερικής ανακατανομής των πόρων, διότι η Υγεία είναι προτεραιότητα από τη φύση της και ειδικότερα, η δημόσια υγεία και η ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών. Αυτό είναι εσωτερική συζήτηση και αφορά εμάς και όχι τους εταίρους μας», είπε η κα. Κ. Παπακώστα μιλώντας στο ραδιόφωνο του Real.fmΣτο πλαίσιο αναζήτησης πόρων η κα. Κ. Παπακώστα σημείωσε ότι διεκδίκησε κατά τη συνάντησή της με τον Επίτροπο για θέματα Ψυχικής Υγείας Lazlo Andor, 30 εκ. ευρώ, «προκειμένου μην κληθούμε, μετά το 2015, να καλύψουμε μόνοι μας, από εθνικούς πόρους, το θέμα της ψυχικής υγείας».


Ταυτόχρονα, η κα. Κ. Παπακώστα αναφερόμενη στη συνάντηση του υπουργού Υγείας Μάκη Βορίδη με την τρόικα, τόνισε ότι το αξίωμα των δανειστών είναι η τήρηση του προϋπολογισμού, αλλά «εμείς βάζουμε την προϋπόθεση να μη διαλύεται το σύστημα περίθαλψης. Αυτό ετέθη σε πολύ ισχυρή βάση και εκτιμώ είναι η αρχή, πάνω στην οποία θα κινηθεί η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου».Και η υφυπουργός Υγείας κατέληξε:«Θα δώσουμε έμφαση στην πρωτοβάθμια περίθαλψη, ενισχύοντας σημαντικά την πρόληψη, κάτι που βοηθάει να κρατάς τον πληθυσμό υγιή, αλλά επιπλέον, κάτι που κοστίζει λιγότερο στα συστήματα κοινωνικής προστασίας και στην οικονομία γενικότερα».
πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons