Περί ανοησίας ο λόγος… του Αιμ.Νεγκή


Γελάνε ακόμη στον ΕΟΦ με τη χθεσινή συμπεριφορά του προέδρου του Δημήτρη Λιντζέρη. Έγραψα χθες ότι σε συνάντηση που είχε με εργαζομένους δήλωσε - ανάμεσα στα άλλα - ότι ο νόμος Μητσοτάκη για την αξιολόγηση είναι ανόητος. Λίγο αργότερα, το διέψευσε λέγοντας ότι «είναι ανοησία κάποιοι να προσπαθούν να του αποδώσουν θέσεις που ουδέποτε υιοθέτησε»…

Δυστυχώς η ιστορία δεν είναι για γέλια. Αλλά για κλάματα. Πριν μπω στην ουσία και για την ιστορία τονίζω ότι ο χαρακτηρισμός του νόμου Μητσοτάκη ως ανόητου έγινε ενώπιον αρκετών ανθρώπων και δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Μάλιστα, την πληροφορία την έλαβα από συνεργάτες του Πρωθυπουργού στο… Μαξίμου, στους οποίους έφτασαν οι δηλώσεις του κ. Λιντζέρη και τους ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι. Και δεν αποκλείω να πέσουν κεφάλια… Γι’ αυτό και έσπευσε ο κ. Λιντζέρης να ανασκευάσει κακήν κακώς τις δηλώσεις του.

Τα ήθελαν και τα έπαθαν πάντως στου Μαξίμου. Τι φταίει ο κ. Λιντζέρης; Ποιοι τον επέλεξαν και τον τοποθέτησαν εκεί; Αυτά θερίζει το Μαξίμου με όσα έσπειρε τόσους μήνες, τοποθετώντας πρώην βουλευτές ή πολιτευτές σε επίκαιρες θέσεις στη διακυβέρνηση του Δημοσίου.

Ο κ. Λιντζέρης διαχειρίστηκε το ζήτημα με το μόνο τρόπο που γνωρίζει τόσα χρόνια: Πασοκικά. Είναι φανερό ότι με τη γνωστή Πασοκική μεγαλοσύνη βρήκε την ευκαιρία να δείξει ότι το ΠΑΣΟΚ έχει διαφορετική θέση με σαφή πρόθεση να «χαϊδέψει» τα αυτιά των συνδικαλιστών και των εργαζομένων. Youcannot teach an old dog new tricks– δεν μπορείς να μάθεις νέα κόλπα σε ένα γέρικο σκύλο – λένε οι αγγλοσάξωνες.


Ξέρετε όμως ποια είναι η μεγαλύτερη ανοησία της όλης υπόθεσης; Πιστεύω ότι ο κ. Λιντζέρης μάλλον έχει δίκιο. Ο νόμος Μητσοτάκη δείχνει να είναι πράγματι ανόητος. Και το πιο ανόητο απ’ όλα είναι ότι με αυτά και με αυτά η κυβέρνηση θα κατορθώσει να «κάψει» ένα ακόμη σημαντικό μέτρο, που είναι αναγκαίο για τον εκσυγχρονισμό του νεοελληνικού πελατειακού και αναξιοκρατικού Κράτους: την αξιολόγηση του ανθρώπινου δυναμικού στο δημόσιο τομέα.Αυτή είναι η μεγαλύτερη ανοησία της συγκυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ… Και σήμερα βρίσκω την ευκαιρία να απονείμω τα εύσημα στον κ. Λιντζέρη, γιατί αν δεν προσπαθούσε να διαψεύσει το ρεπορτάζ μου, δεν θα αποκαλύπτοταν σε όλο της το μεγαλείο η ανοησία της κυβέρνησης!


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons