Π.Ο.Ν.: Θέλει ο κ. Βορίδης να κλείσει τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ;Τις έντονες ανησυχίες της σχετικά με το πιθανό κλείσιμο των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ στη βάση του άρθρου 43 του νόμου που ψηφίστηκε μεσοβδόμαδα, διατυπώνει με σχετική της ανακοίνωση η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νεφροπαθών.


Μεταξύ άλλων, επισημαίνουν τα προβλήματα που πιθανώς να αντιμετωπίσουν οι νεφροπαθείς "για το που θα βρίσκουν τα ακριβά φάρμακα χωρίς να καταρρεύσουν οικονομικά και να αναγκαστούν να ξεπουλήσουν τις περιουσίες τους".Επίσης χαρακτηρίζουν "κοράκια" και "επαγγελματίες του φαρμάκου"συμβούλους του υπουργού Υγείας, τους οποίους κατηγορούν ότι "εξυπηρετούν τα δικά τους ιδιωτικά συμφέροντα".Τέλος, ζητούν απόν υπουργό κ. Βορίδη " να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του και

να δεσμευτεί δημόσια ότι δεν θα βάλει λουκέτο στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ".Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΝ:"ΘΕΛΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ Κ. ΒΟΡΙΔΗΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ;Αμέσως μετά την ψήφιση του άρθρου 43 του νέου πολυνομοσχεδίου για την υγεία άρχισαν να οργιάζουν οι φήμες από συμβούλους του Υπουργού προς κάθε ενδιαφερόμενο που θέλει να βάλει πιο βαθιά το χέρι στα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου, ότι «τα τελειώσαμε τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ» και έρχονται νέες μπίζνες στο χώρο του φαρμάκου. Φυσικά οι εν λόγω σύμβουλοι δεκάρα δεν δίνουν για το που θα βρίσκουν τα ακριβά φάρμακα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας τους δεκάδες χιλιάδες χρόνιοι πάσχοντες χωρίς να καταρρεύσουν οικονομικά και να αναγκαστούν να ξεπουλήσουν τις περιουσίες τους (όσοι πλέον διαθέτουν).


Αν πετύχουν το στόχο τους οι σύμβουλοι κοράκια και κλείσουν τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ θα κάνουν μεγάλη εκδούλευση σε συντεχνιακά συμφέροντα και ορισμένες φαρμακευτικές εταιρείες, εκτινάσσοντας στα ύψη τα κέρδη από την διακίνηση του φάρμακου που καταλήγουν σε χέρια λίγων, ενώ θα θέσουν σε ομηρία τους χρόνιους πάσχοντες όπως οι νεφροπαθείς, οι καρκινοπαθείς, οι θαλασσαιμικοί και όλη την κοινωνία.Τους σύμβουλους που εξυπηρετούν τα δικά τους ιδιωτικά συμφέροντα που άλλωστε είναι επαγγελματίες του φαρμάκου και τις απόψεις τους τις γνωρίζουμε και από το 2013. Ψάχνουν κάθε ευκαιρία για να περάσουν την θέση τους. Αυτοί είναι που τελικά επιβιώνουν και συνεχίζουν να παρέχουν τις «συμβουλές» τους και στον νέο Υπουργό. ΑΜΕΤΑΚΙΝΗΤΟΙ.Επειδή τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ σχετίζονται άμεσα με την ζωή μας καλούμε τον νέο Υπουργό Υγείας κ. Βορίδη να μας απαντήσει για τις προθέσεις του. Ελπίζουμε να μην είναι αυτός που θα «παρασυρθεί» από τα παπαγαλάκια που φωλιάζουν στο Υπουργείο του, τις ιδεοληψίες και τα συμφέροντα τους και βάλει την υπογραφή του στην εξόντωση των χρόνια πασχόντων.Πρέπει να τονιστεί ότι αν κλείσουν και τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ δεν θα υπάρχει κανένα σημείο δημόσιου συμφέροντος από όπου μπορούν να προμηθευτούν τα ακριβά φάρμακα τους οι ασθενείς, αφού ούτε τα νοσοκομεία τα χορηγούν πλέον.Ζητούμε από τον Υπουργό να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του και να δεσμευτεί δημόσια ότι δεν θα βάλει λουκέτο στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.Επίσης ζητάμε από τον Υπουργό να μας απαντήσει μετά τη διοχέτευση των ακριβών φαρμάκων στα ιδιωτικά φαρμακεία, ποια θα είναι η επιβάρυνση του ΕΟΠΥΥ. Σημειωτέων, ότι από τη λειτουργία των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ, τα έτη 2012 και 2013, εξοικονομήθηκαν 180 εκ. ευρώ. Επίσης, τι θα γίνεται στη περίπτωση που τα φαρμακεία αρνούνται να παραδώσουν στους ασφαλισμένους φάρμακα υψηλού κόστους με τη δικαιολογία ότι δεν μπορούν να δεσμεύουν τα χρήματά τους για 5 και 6μήνες, οπότε ζητούν από τον ασφαλισμένο να τα πληρώσει αυτός και να πάρει αυτός μετά από 5 – 6 μήνες τα χρήματά του από τον ΕΟΠΥΥ.Για το λόγο αυτό, η προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Υγείας,αντιστάθηκε σε κάθε πίεση να κλείσουν ή να μείνουν ανενεργά τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ."πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons