"Βόμβα" μεγατόνων για τον Βορίδη η απόφαση του ΣτΕ για την αναστολή του πλαφόν συνταγογράφησης!

Ακόμη και άτυπη συνάντηση με την ηγεσία του Συμβουλίου της Επικρατείας σκέφτεται να ζητήσει άμεσα ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης, προκειμένου να εξηγήσει στους ανωτάτους δικαστικούς την αρνητική εξέλιξη την οποία συνιστά η απόφαση της Παρασκευής 25 Ιουλίου του ΣτΕ για αναστολή της υπουργικής απόφασης του Μάκη Βορίδη περί πλαφόν στην δαπάνη συνταγογράφησης φαρμάκων, τόσο για τα μεγέθη της δημόσιας εξωνοσοκομειακής φαρμακευτικής δαπάνης όσο και, γενικότερα, για τις υποχρεώσεις της χώρας μας έναντι της τρόικας.


Η είδηση για την ως άνω απόφαση του ΣτΕ έπεσε ως "βόμβα" μεγατόνων στο υπουργείο Υγείας, το απόγευμα της Παρασκευής 25 Ιουλίου, καθώς η δημόσια εξωνοσοκομειακή φαρμακευτική δαπάνη έχει ήδη σημειώσει υπέρβαση κατά 170 εκατ. ευρώ για το πρώτο εξάμηνο του 2014, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε πρόσφατα ο ίδιος ο Μάκης Βορίδης, και στην "φαρέτρα" τους υπουργού Υγείας δεν φαίνεται να βρίσκεται άλλο εύχρηστο "όπλο" για την συγκράτηση της δημόσιας εξωνοσοκομειακής φαρμακευτικής δαπάνης στο 1,994 για το 2014.


Με αυτά τα δεδομένα, ο Μάκης Βορίδης ή θα επισπεύσει την κατάθεση αιτήματος προς την τρόικα για αναθεώρηση προς τα πάνω του ορίου της δημοσίας εξωνοσοκομειακής φαρμακευτικής δαπάνης για το 2014, αίτημα το οποίο είναι λίαν αμφίβολο εάν θα γίνει αποδεκτό από την τρόικα, ή θα επιλέξει ένα μέτρο το οποίο θα φέρει τον Μάκη Βορίδη σε αντιπαράθεση, και μάλιστα πολύ έντονη, με έναν άλλο εμπλεκόμενο στην αγορά του φαρμάκου κλάδο, αυτόν των φαρμακοποιών. Πρόκειται για το ήδη συζητούμενο μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και τρόικας μέτρο της ένταξης και των φαρμακοποιών στο clawback...Μάλιστα, πηγές του υπουργείου Υγείας εκτιμούν ότι η ένταξη και του κλάδου των φαρμακοποιών στο clawback θα δημιουργήσει αντικειμενικά ένα πολύ ισχυρό κίνητρο προκειμένου οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας να χορηγούν στους ασφαλισμένους τα φθηνότερα από τα γενόσημα φαρμακευτικά σκευάσματα.


Οι φαρμακοποιοί, όμως, έχουν αποδείξει ότι έχουν την δυνατότητα να κατεβάζουν τα ρολά των φαρμακείων τους σε όλη τη χώρα, και μάλιστα για πολλές μέρες, καθώς και να αναστέλλουν επ' αόριστον την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), ενδεχόμενα τα οποία τρομάζουν τα μάλα την κυβέρνηση, και μάλιστα εν όψει ενός πολύ πολιτικού Σεπτεμβρίου...


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons