ΣΦΕΕ: Αντισυνταγματικό το πλαφόν συνταγογράφησης στα γενόσημαΤον κώδωνα του κινδύνου για τη δημόσια υγεία κρούει για μια ακόμη φορά ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας και περνά στην αντεπίθεση ενάντια στην απόφαση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ να καθορίσει ανώτατα όρια συνταγογράφησης φαρμάκων που μπορεί να γράφει ένας γιατρός ανά ασφαλισμένο.Και ήδη με προσφυγή του προς το Συμβούλιο της Επικρατείας ζητά να κριθεί αντισυνταγματική και παράνομη η απόφαση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ που καθορίζει το ανώτατο πλαφόν συνταγογράφησης γενοσήμων φαρμάκων ανά γιατρό, καθώς θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Στην προσφυγή του ΣΦΕΕ αναλύεται με κάθε λεπτομέρεια ο κίνδυνος και η απειλή βλάβης της υγείας μεγάλης μερίδας του πληθυσμού που είναι υποχρεωμένοι λόγω σοβαρών ασθενειών να λαμβάνουν συνεχώς και αδιαλείπτως τα φάρμακά τους.

Ειδικότερα, με την από 29.4.2014 απόφαση του πρόεδρου του ΕΟΠΥΥ τίθενται συγκεκριμένα όρια δαπάνης των φαρμάκων που μπορεί να γράφει ένας γιατρός ανά ασφαλισμένο κάθε μήνα και τα οποία εξαρτώνται από την ειδικότητά του και την περιφερειακή ενότητα της χώρας στην οποία δραστηριοποιείται.

Ενδεικτικά, το κόστος των φαρμάκων που γράφει ανά ασφαλισμένο ένας καρδιολόγος στην Αττική δεν πρέπει τον ερχόμενο Αύγουστο να ξεπεράσει τα 36,12 ευρώ και τον Σεπτέμβριο τα 38,24 ευρώ.Παράλληλα, στη Θεσσαλονίκη το όριο φαρμακευτικής δαπάνης ανά ασφαλισμένο για έναν καρδιολόγο είναι τον Αύγουστο 36,15 ευρώ και τον Σεπτέμβριο 37,17 ευρώ, στο Ηράκλειο Κρήτης 36,45 ευρώ (Αύγουστο) και 34,23 ευρώ (Σεπτέμβριο) και στην Καβάλα 41,70 ευρώ και 40,98 ευρώ αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων από την καθιέρωση του πλαφόν απειλείται η βλάβη της υγείας μεγάλης ομάδας πληθυσμού, η οποία πρέπει να λαμβάνει συνεχώς και αδιαλείπτως φάρμακα στενού θεραπευτικού εύρους.

Ακόμη, η εν λόγω απόφαση αγνοεί, σύμφωνα με τον Σύνδεσμο, κάθε κανόνα επιστημονικής αντιμετώπισης των ασθενούντων πολιτών, αφού θέτει για πρώτη φορά ως μοναδική υποχρέωση του γιατρού τη συνταγράφηση γενοσήμων φαρμάκων.

Με τον τρόπο αυτό παραβιάζεται το άρθρο 21 του Συντάγματος, αφού η επίμαχη απόφαση του πρόεδρου του ΕΟΠΠΥ θέτει σε κίνδυνο την δημόσια υγεία, τη στιγμή μάλιστα που η μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης είναι δυνατό να επιτευχθεί με άλλες μεθόδους.

πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons