Οι δύο αποφάσεις του ΣτΕ που “τρέμουν” στο υπουργείο Υγείας






Δυο αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας αποτελούν από χθες το νέο πονοκέφαλο του υπουργείου Υγείας., ενώ είναι σε αναμονή και για τις αποφάσεις του ανώτατου Δικαστηρίου, στο οποίο έχουν προφύγει οι γιατροί για το μισθολόγιο και για το πλαφόν συνταγογράφησης.


Μετά τη χθεσινή απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ που κρίνει ως αντισυνταγματική τη φορολόγηση των νοσοκομειακών γιατρών για τα επιδόματα βιβλιοθήκης και συνεδρίων , η ΟΕΝΓΕ θα απαιτήσει νομοθετική ρύθμιση.


Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας κ. Δ. Βαρνάβα, η ΟΕΝΓΕ έχει ήδη θέσει το ζήτημα στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και θα το θέσει άμεσα και στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, απαιτώντας να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση, προκειμένου να μη φορολογούνται τα συγκεκριμένα επιδόματα.


Άλλωστε σύμφωνα με το σκεπτικό της Ολομέλειας του ΣτΕ, τα επιδόματα δίνονται για κάλυψη πρόσθετων δαπανών στις οποίες οι γιατροί υποβάλλονται και οι οποίες από τη φύση τους κρίνονται από τον νομοθέτη αναγκαίες προς εκπλήρωση των καθηκόντων τους.


Η συγκεκριμένη απόφαση του ΣτΕ έρχεται να προστεθεί σε μία άλλη απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τους ενστόλους, την οποία θα εξετάσει προς αξιοποίηση ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.


Πρόκειται για τη δυνατότητα των γιατρών ΕΣΥ και των ειδικευομένων και των επικουρικών γιατρών να διεκδικήσουν τη διαφορά αποδοχών τους που προέκυψε από την εφαρμογή του Ν. 4093/2012, από τον Αύγουστο του 2012 και εντεύθεν, ενόψει της υπ΄ αριθμ. 2192/2014 απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ που αφορά στις περικοπές των αποδοχών των ενστόλων.


Δείτε εδώ την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ για την αντισυνταγματικότητα της φορολόγησης των επιδομάτων βιβλιοθήκης και συνεδρίων








πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons