Ελλείψεις αίματος έχουν αρχίσει ήδη να παρατηρούνται στις Μονάδες ΑιμοδοσίαςAIMODOSIA Το γνωστό καλοκαιρινό πρόβλημα με τις ελλείψεις αίματος έχει αρχίσει ήδη να επηρεάζει τις Μονάδες Αιμοδοσίας και από τις επόμενες ημέρες, οι ελλείψεις θα είναι μεγαλύτερες, λόγω της έναρξης της άδειας των αιμοδοτών.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της για μείωση της προσφοράς αίματος, προειδοποιώντας για επάρκεια των διαθέσιμων αποθεμάτων προϊόντων αίματος που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των ασθενών. Μάλιστα, ζητά τον υποχρεωτικό μοριακό έλεγχο του αίματος για τον ιό του Δυτικού Νείλου έτσι ώστε να μην υπάρξουν μεγάλοι αποκλεισμοί αιμοδοτών.

Συγκεκριμένα, απαιτεί από το Υπουργείο Υγείας και τις αρμόδιες υπηρεσίες, τον άμεσο σχεδιασμό και τη λήψη μέτρων για την επάρκεια αίματος και ιδιαίτερη πρόβλεψη για το χρονικό διάστημα του

Αυγούστου και Σεπτεμβρίου, που συνήθως παρατηρείται η χαμηλότερη εθελοντική προσφορά αίματος λόγω των θερινών διακοπών.

«Για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών αίματος πριν αυτές προκύψουν είναι απαραίτητη η κινητοποίηση της Πολιτείας αλλά και της κοινωνίας με σκοπό την ευαισθητοποίηση και την στράτευση όσο το δυνατόν περισσότερων εθελοντών αιμοδοτών, γιατί η επάρκεια αίματος είναι υπόθεση όλων μας», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Επισημαίνοντας τις περικοπές δαπανών στην Υγεία, την ελλιπή στελέχωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και την έλλειψη ενιαίας πολιτικής στον τομέα της αιμοδοσίας, οι ασθενείς εκφράζουν φόβους ότι η μειωμένη εθελοντική προσφορά αίματος, δύναται να δημιουργήσει βλάβη στην υγεία τους, τους δημιουργεί ανασφάλεια και ανατρέπει τον προγραμματισμό της καθημερινότητά τους, με ότι αυτό συνεπάγεται για την κοινωνική και οικογενειακή τους ζωή.

«Είμαστε στο σημείο που δεν επιτρέπονται αισιόδοξες και θεωρητικές απόψεις για την ανάπτυξη της εθελοντικής αιμοδοσίας. Απαιτείται σχεδιασμός και λήψη μέτρων για την επάρκεια αίματος και ιδιαίτερη πρόβλεψη για τους επόμενους δύο μήνες όπου και αναμένονται να υπάρξουν ελλείψεις λόγω των καλοκαιρινών αδειών και του επικείμενου ιού του Δυτικού Νείλου όπου πρώτα θα θίξουν τα πολυμεταγγιζόμενα άτομα», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons