Μ. Βορίδης: Με στόχο τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνηςΣτις παρεμβάσεις που γίνονται στον χώρο της υγείας προκειμένου να μειωθεί η φαρμακευτική δαπάνη καθώς ξέφυγε από το στόχο που θέτει ο προυπολογισμός αναφέρθηκε ο Μάκης Βορίδης στην πρωινή εκπομπή του Σαββάτου στο MEGA.


Αυτό αποτέλεσε και αντικείμενο της χθεσινής συνάντησης που είχε με την τρόικα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι υπερβάσεις της φαρμακευτικής δαπάνης στο πρώτο εξάμηνο του έτους φτάνουν τα 140 εκατομμύρια ευρώ.


Ο υπουργός Υγείας σημείωσε επίσης οτι στόχος του υπουργείου είναι η αύξηση της χρήσης των γενοσήμων στο μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.Τι δήλωσε ο υπουργός Υγείας στο "MEGA Σαββατοκύριακο":


"Κάναμε παρέμβαση στις τιμές. Προσπαθούμε τώρα μέσα από τα πλαφόν να κάνουμε παρέμβαση στον όγκο. Δώσαμε ένα κίνητρο πρόσθετο αλλά και μια υποχρέωση φτιάξαμε τώρα πια στα φαρμακεία που λέει τα εξής: τα φαρμακεία έχουν μια υποχρέωση πρώτον να έχουν γενόσημο, άρα να έχουν το φθηνότερο φάρμακο, δεύτερο να ενημερώνουν όταν συνταγογραφείται η δραστική ότι υπάρχει το φθηνότερο, τρίτον αυτή είναι μια πρόσθετη υποχρέωση που μπαίνει τώρα εάν επιλέγει και επιμένει ο ασθενής να πάρει το ακριβότερο, να το δηλώνει ο ίδιος στη συνταγή ότι μου προτάθηκε το φθηνότερο αλλά εγώ επιλέγω να πάρω το ακριβότερο. Το φάρμακο, όταν ξεκίνησε η προσαρμογή, πληρώναμε 5,5 δισ. τον χρόνο. Για να συνεννοηθούμε τι γινόταν εδώ. Και ότι σήμερα έχουμε φτιάξει έναν προϋπολογισμό όπου το φάρμακο είναι 2 δισ. τον χρόνο".
πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons