Τέλειωσε ήδη το ετήσιο κονδύλι για διαγνωστικές εξετάσεις στον ΕΟΠΥΥ !Με προϋπολογισμό 328 εκατομμυρίων ευρώ για ολόκληρο το 2014, οι μηνιαίες δαπάνες ανέρχονται σε 50 εκατομμύρια, δηλαδή το ετήσιο κονδύλι συμπληρώθηκε ήδη από το τέλος Ιουνίου!

Εκτός ελέγχου φαίνεται ότι βρίσκονται οι δαπάνες για διαγνωστικές εξετάσεις στον ΕΟΠΥΥ.Με ετήσιο κονδύλι 328 εκατομμυρίων ευρώ, οι μηνιαίες δαπάνες ανέρχονται σε 50 εκατομμύρια.

Αυτό σημαίνει ότι το ετήσιο κονδύλι συμπληρώθηκε ήδη από το τέλος Ιουνίου!


Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε την Πέμπτη το προεδρείο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), σημειώνοντας ότι παρά τις διακηρύξεις και τη συμφωνία με την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, οι δαπάνες να προσαρμοσθούν στον ελλειμματικό προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ, καμία λύση δεν φαίνεται ακόμη να προωθείται.

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία – αναφέρει το προεδρείο του Συλλόγου - προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα ότι η οποιαδήποτε εκτέλεση διαγνωστικών εξετάσεων, σε μικρότερα, μεσαία ή μεγαλύτερα εργαστήρια και κέντρα, δεν θα μπορεί εφεξής να εξοφληθεί από τον ΕΟΠΥΥ.


Η πολιτεία – σημειώνει - δείχνει ότι στηρίζεται αποκλειστικά στον αυτόματο μηχανισμό επιστροφής υπερβάσεων (claw back), προκειμένου να μην προχωρήσει σε λυσιτελείς αποφάσεις.


Οδηγίες


Οι γιατροί τονίζουν ότι οι συνταγογραφικές οδηγίες που έχει παραδώσει ο ΠΙΣ στο υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ, δεν έχει καταστεί μέχρι σήμερα δυνατόν να εφαρμοσθούν, με την δυσλειτουργία του συστήματος και την έλλειψη πολιτικής βούλησης να κυριαρχούν.


Σύμφωνα με τον ΠΙΣ, αυτό έχει ως αποτέλεσμα να οδηγούνται ιδιωτικά εργαστήρια και κέντρα σε αναστολή των λειτουργιών τους.


Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος τονίζει ότι χρόνος πιέζει και η οικονομική βιωσιμότητα πολλών επαγγελματιών και των οικογενειών τους κινείται στο φάσμα της πλήρους αβεβαιότητας.

πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons