Ο ΙΣΑ κατέθεσε μελέτη για την επιδότηση των ιατρών μέσω ΕΣΠΑ στον Υφυπουργό ΑνάπτυξηςΚωνστ. πατου Συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ του υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου και του Προέδρου του ΙΣΑ κ. Γιώργου Πατούλη για την επιχορήγηση μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ των ιατρών και συγκεκριμένα των φορέων ΠΦΥ.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ως αρμόδιος φορέας για την αδειοδότηση των φορέων ΠΦΥ διεξήγε μελέτη σχετικά με τα έξοδα επάνδρωσης και διατήρησης φορέων ΠΦΥ, την οποία παρουσίασε και κατέθεσε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ στον Υφυπουργό Ανάπτυξης ενημερώνοντας τον διεξοδικώς για την επιτακτική ανάγκη επιχορήγησης των ιατρείων, πολυϊατρείων και εργαστηρίων για τη παροχή των ποιοτικότερων ιατρικών υπηρεσιών.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ τόνισε με έμφαση επίσης ότι εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, της μεγάλης

καθυστέρησης καταβολής των δεδουλευμένων από τον ΕΟΠΥΥ, αλλά και εξαιτίας του αποκλεισμού των νέων ιατρών από το δικαίωμα σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ η επιδότηση των ιατρών μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ είναι αναγκαία και αδιαμφισβήτητη.

Ο Υφυπουργός δήλωσε ότι θα προωθήσει την υπαγωγή και των ιατρών στους άξονες του ΕΣΠΑ 2014-2020. Επίσης ο Πρόεδρος του ΙΣΑ ανέδειξε και το ζήτημα της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης των ιατρών αλλά και της προώθησης στη χώρα μας του ιατρικού τουρισμού.

Ο Υφυπουργός δεσμεύτηκε για την προώθηση προγραμμάτων εκπαίδευσης αλλά και για τη πιστοποίηση φορέων ιατρικού τουρισμού. Νέα συνάντηση θα πραγματοποιηθεί και με τον υπουργό ανάπτυξης κ Νικόλαο Δένδια για να δρομολογηθεί άμεσα το σοβαρότατο αυτό ζήτημα ενόψει και της κατάθεσης της σχετικής μελέτης ως αναγκαίας προδικασίας για την κατοχύρωση των σχετικών προγραμμάτων για τους ιατρούς μέλη του ΙΣΑ.


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons