Αντισυνταγματική η φορολόγηση των επιδομάτων βιβλιοθήκης και συνεδρίων των γιατρών του ΕΣΥ

Αντισυνταγματική κρίθηκε η φορολόγηση των επιδομάτων ενημέρωσης βιβλιοθήκης και συμμετοχής σε συνέδρια, που λαμβάνουν οι γιατροί του ΕΣΥ όλων των βαθμών, από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Η απόφαση της Ολομέλειας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου (2306/2014), δικαίωσε διευθύντρια του Γενικού Νοσοκομείου-Μαιευτηρίου Έλενα Βενιζέλου που είχε προσφύγει στο ΣτΕ.


Οι σύμβουλοι Επικρατείας στην επίμαχη απόφαση για τους γιατρούς του ΕΣΥ, ακολούθησαν την λογική και τις σκέψεις μιας άλλης προγενέστερης απόφασης τους (29/2014) του περασμένου Ιανουαρίου που αφορούσε τους Πανεπιστημιακούς καθηγητές.Με την προγενέστερη απόφαση του περασμένου Ιανουαρίου η Ολομέλεια του ΣτΕ είχε κρίνει ότι είναι αντισυνταγματική η φορολόγηση των επιδομάτων δημιουργίας και ενημέρωσης βιβλιοθήκης και συμμετοχής σε συνέδρια, καθώς και το ειδικό ερευνητικό επίδομα που λαμβάνουν τα μέλη, κάθε βαθμίδας, του Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) των Πανεπιστημίων (ΑΕΙ) της χώρας.


Τα επιδόματα των γιατρών του ΕΣΥ κυμαίνονται ανάλογα με την βαθμό που κατέχουν, από 322,8 έως 176 ευρώ το μήνα.


Η φορολόγηση των επίμαχων επιδομάτων ξεκίνησε από 8.7.2002, μετά την εφαρμογή του άρθρου 12 του Ν. 3052/2002.


Το γεγονός ότι οι γιατροί δεν έχουν κάθε μήνα σεμινάρια, αλλά ούτε αγοράζουν κάθε μήνα βιβλία -χωρίς μάλιστα την προσκόμιση αποδεικτικών στοιχείων (αποδείξεων) για τις δαπάνες αυτές- δεν έχει καμία σημασία, υπογραμμίζεται στην απόφαση της Ολομέλειας, αφού το ποσό των επιδομάτων αυτών «αποτελεί προφανή επιμερισμό τους σε ετήσια βάση».


Κατά συνέπεια, σύμφωνα με τις επιταγές του άρθρου 78 του Συντάγματος και του άρθρου 4 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, δεν φορολογούνται τα εν λόγω επιδόματα και είναι αντισυνταγματική η ρύθμιση του άρθρου 12 του Ν. 3052/2002 που προβλέπει την φορολόγηση τους, κατέληξαν οι σύμβουλοι Επικρατείας.


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons