Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής Ε.ΕΛ.ΠΑΙΔ.ΑΤΤ: Πλαφόν συνταγογράφησης εμβολίωνπαιδιατροι ΠΡΟΣ: Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Υπουργό Υγείας,

Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, Ιατρικούς Συλλόγους και ιατρικούς φορείς της χώρας, Παιδιάτρους-Μέλη της Ένωσής μας, Ιατρικά Blogs.

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε​ του ΕΟΠΥΥ,

Με την παρούσα επιστολή θέλουμε να σας υπενθυμίσουμε ότι οι εμβολιασμοί των παιδιών στην χώρα μας, έχουν βοηθήσει, ώστε πολλά από τα σοβαρά νοσήματα να εξαφανιστούν, με αποτέλεσμα την πτώση των δεικτών θνησιμότητας και νοσηρότητας στα βρέφη, στα παιδιά αλλά και στους ενήλικες.

Χάρις στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών και την επιμελή φροντίδα εφαρμογής του από τους Παιδιάτρους (κυρίως ελευθεροεπαγγελματίες αφού αυτοί εμβολιάζουν τα παιδιά σε ποσοστό πάνω από 70%) το κράτος έχει υγιή πληθυσμό και εξοικονομεί πάρα πολλά χρήματα, αν σκεφτεί κανείς τι ποσό θα χρειαζόταν για την νοσηλεία και θεραπεία αυτών που θα νοσούσαν επειδή έμειναν

ανεμβολίαστοι.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι με κάθε τρόπο και θυσία η συνέχιση της εφαρμογής του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμών πρέπει να συνεχιστεί.

“Ομως, μετά την τελευταία Υπουργική απόφαση (ΦΕΚ176Β/1.7.2014) και σύμφωνα με την πρακτική που υποδείχτηκε μέσω αυτής, το πρόγραμμα του Εθνικού Εμβολιασμού μπαίνει σε κίνδυνο, αφού οι περισσότεροι από εμάς τους Παιδιάτρους, σε καθημερινή βάση, κάνουμε πρόληψη και συνταγογραφούμε εμβόλια. Δυστυχώς με το να εντάξετε τα εμβόλια στο πλαφόν της συνταγογράφησης, το πλαφόν των παιδιάτρων εκτινάσσεται στα ύψη, αφού για ένα μόνο παιδί ηλικίας 2 ετών τα συνταγογραφούμενα εμβόλια μιας μόνον επίσκεψης μπορούν να ξεπεράσουν τα 50-100 ευρώ.Με την τακτική αυτή στην πραγματικότητα αφαιρείτε από τους Παιδιάτρους της χώρας την δυνατότητα να συνταγογραφούν εμβόλια στα παιδιά, αφού η συνταγογράφηση μπλοκάρει μέσα σε λίγες μόνο ημέρες, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΛΑΒΕΤΕ ΥΠΟΨΗ ΟΤΙ ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΘΕΝΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΧΑΜΗΛΑ ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΟΡΙΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΕΛΑΜΒΑΝΟΝΤΟ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ, γιατί,όπως χαρακτηριστικά ενημέρωνε η HΔΙΚΑ «Τα εμβόλια είναι φάρμακα εκτός της φαρμακευτικής δαπάνης του ΕΟΠΥΥ’. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα πάρα πολλά από τα παιδιά που παρακολουθούμε να μείνουν ανεμβολίαστα ή με ελλιπή εμβολιασμό. Σας επισημαίνουμε τον κίνδυνο που η τακτική αυτή θα επιφέρει, που πιθανότατα θα είναι η αύξηση της νοσηρότητας για βαριά και ξεχασμένα νοσήματα του παρελθόντος πχ ιλαρά, κοκκύτης, μηνιγγίτιδα κλπ σε στιγμή μάλιστα που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας καταβάλλει τεράστια προσπάθεια για την εξάλειψη των νοσημάτων αυτών από τον πλανήτη.Κε Πρόεδρε θέλουμε να πιστεύουμε ότι από αμέλεια δεν εξαιρέθηκαν τα εμβόλια από το πλαφόν συνταγογράφησης.

Ζητούμε να εξειρεθούν, όπως είχε συμβεί και με προηγούμενη Υπουργική απόφαση, προκειμένου να μην διαταραχτεί το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών των παιδιών της χώρας μας.Σημειώστε ότι στις εξαιρέσεις πρέπει να συμπεριληφθεί και το «εν δυνάμει εμβόλιο=μονοκλωνικό αντίσωμα» Synagis που γίνεται στα πρόωρα νεογνά κατά τους χειμερινούς μήνες.

Με την προσδοκία ότι θα εισακουστεί η εξαιρετικά επείγουσα πρότασή μας θα περιμένουμε την απάντηση και τις ενέργειές σας.

Με τιμή

Για το ΔΣΟ Πρόεδρος

Κώστας Νταλούκας, Παιδίατρος

Ο Γραμματέας

Δημήτρης Φούσκας, Παιδίατρος


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons