Θεραπευτικά πρωτόκολλα αντί πλαφόν!

Την εφαρμογή θεραπευτικών και διαγνωστικών πρωτοκόλλων προτείνουν οι γιατροί προς αντικατάσταση του πλαφόν, μετά την νέα ανασταλτική απόφαση του μέτρου από το ΣτΕ.Προσωρινή απάντηση του Υπουργείου Υγείας στην απόφαση αναστολής του μέτρου του πλαφόν από το ΣτΕ, έως την εκδίκαση της προσφυγής του ΠΙΣ στα μέσα Σεπτεμβρίου, θα αποτελέσει η αίτηση ανάκλησης της αναστολής. Η αίτηση είναι έτοιμη προς κατάθεση, μόλις κοινοποιηθεί η απόφαση του ανώτατου διοικητικού δικαστηρίου.Αν το δικαστήριο κάνει αποδεκτό το νομικό αίτημα του Υπουργείου Υγείας, θα δώσει παράταση ζωής στο μέτρο του πλαφόν, επιτρέποντας στο Μάκη Βορίδη να προετοιμάσει τις εναλλακτικές τους κινήσεις για τον έλεγχο της φαρμακευτικής δαπάνης, στην περίπτωση που στην εκδίκαση της υπόθεσης το Σεπτέμβριο γίνει τελικά αποδεκτή η προσφυγή του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ).Βέβαια, αν το ΣτΕ απορρίψει τώρα την αίτηση της Αριστοτέλους, τότε θα πρέπει και πάλι να παγώσει η εφαρμογή του μέτρου.


Θεραπευτικά πρωτόκολλαΗ λύση για τους γιατρούς, ωστόσο, είναι η πλήρη αλλαγή πορείας. Τόσο ο ΠΙΣ όσο και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) εκτιμούν πως αντί του πλαφόν, αποτελεσματικότερη θα ήταν η άμεση και πλήρης εφαρμογή των θεραπευτικών και διαγνωστικών πρωτοκόλλων.«Τα διαγνωστικά και θεραπευτικά πρωτόκολλα οδηγούν σε ουσιαστικό και αποτελεσματικό εξορθολογισμό τη δημόσια φαρμακευτική δαπάνη», δηλώνει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΙΣ, Μ. Βλασταράκος.«Ο εξορθολογισμός και η εξυγίανση της υγείας θα επιτευχθεί θέτοντας πρωτίστως τους πυλώνες του ελέγχου, υλοποιώντας την συνταγογράφηση βάσει διεθνών κατευθυντήριων οδηγιών (guidelines) και την θέσπιση πρωτοκόλλων διαγνωστικών – θεραπευτικών, έτσι ώστε να καθιστά αδύνατη την μετακύλυση του βάρους στον ίδιο τον ασθενή της επιλογής του φαρμάκου του» προσθέτει και ο ΙΣΑ.Πάντως, όπως τόνισε πρόσφατα ο Γενικός Γραμματέας Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών, Ε. Θηραίος, θεραπευτικά πρωτόκολλα είναι έτοιμα, όπως και η ψηφιακή απεικόνιση τους, μέσω μιας πλήρως λειτουργική ηλεκτρονική web-εφαρμογή.Σύμφωνα με τον κ. Θηραιό, στη σταδιακή ανάπτυξη του συστήματος της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, προγραμματίζονται για παραγωγική λειτουργία και διασύνδεση με τα θεραπευτικά πρωτόκολλα:η ενσωμάτωση ενός Ατομικού Ηλεκτρονικού Φακέλου Ασθενή (patient summary),

η δημιουργία Μητρώου Δεδομένων Ασθενών (patient registries),

η ανάπτυξη κλινικών/διαγνωστικών πρωτοκόλλων.
πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons