Συνάντηση τρόικας με Βορίδη για τα μη συνταγογραφούμενατροικα Η εξέλιξη των τιμών των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ) και οι δαπάνες του ΕΟΠΥΥ θα βρεθούν σήμερα Παρασκευή στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχουν οι επικεφαλής της τρόικας Ντέκλαν Κοστέλο (ΕΕ), Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ) και Πόουλ Τόμσεν (ΔΝΤ) με τον υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη στις 2 το μεσημέρι στο υπουργείο Οικονομικών.

Από την πλευρά του υπουργείου Υγείας ολοκληρώθηκαν τα προαπαιτούμενα που συνδέονται με τις μειώσεις στα περιθώρια κέρδους των φαρμακοποιών και την πρόσβαση των ανασφάλιστων στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και πλέον μένουν ανοικτά ζητήματα που θα απασχολήσουν την αξιολόγηση του φθινοπώρου όπως η απελευθέρωση ή μη της διατίμησης των

ΜΗΣΥΦΑ, αλλά και τα οικονομικά μεγέθη και οι υποχρεώσεις του ΕΟΠΥΥ.

Στο θέμα των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων η ηγεσία του υπουργείου Υγείας αναμένει την έκθεση αποτελεσματικότητας της απελευθέρωσης της χαμηλότερης τιμής. Ωστόσο, ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ ασκούν πιέσεις για την πλήρη απελευθέρωση της διατίμησης και διάθεσης των ΜΗΣΥΦΑ.

Στη συνάντηση αναμένεται να εξετασθούν και οι οροφές δαπανών για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ειδικά η οικονομική κατάσταση του ΕΟΠΥΥ, τα χρέη του οποίου αυξήθηκαν τον Μάιο στα 1,957 δισ. ευρώ, από 1,946 δισ. ευρώ τον Απρίλιο.


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons