Φάρμακα σε ανασφάλιστους: Ανάγκη για επιδέξιους χειρισμούς σε μία δύσβατη διαδρομή
Η απόφαση για τους ανασφάλιστους το είπαμε από την αρχή, δεν είναι ένας εύκολος περίπατος και ένα απλό εγχείρημα.
Κρύβει δυσκολίες και γραφειοκρατικά τερτίπια (νέες αρμοδιότητες στον ΕΟΠΥΥ, οδηγίες για τις εκπτώσεις στα φαρμακεία), τα οποία είναι πολύ πιθανόν να δυσκολέψουν την κυβέρνηση και τον υπουργό Υγείας, να δημιουργήσουν αναταραχή στους ίδιους τους ανθρώπους που χωρίς να το θέλουν βρέθηκαν στην δυσμενή θέση να απωλέσουν την ασφαλιστική τους κάλυψη.Επιπλέον, η μερίδα αυτή των συμπολιτών μας, δεν φαίνεται να ευνοείται ιδιαίτερα, αφού ό,τι ισχύει για τους ασφαλισμένους, θα ισχύει και για τους ανασφάλιστους, όσον αφορά την συμμετοχή τους στα φάρμακα. Δηλαδή μόνο στα Φάρμακα Υψηλού Κόστους οι χρονίως πάσχοντες ανασφάλιστοι θα έχουν μηδενική συμμετοχή, ενώ για τα υπόλοιπα θα ισχύουν κανονικά ό,τι ισχύει για όλους τους άλλους πολίτες.Επιπλέον, επειδή η ηγεσία του υπουργείου Υγείας φοβάται μία νέα εκτόξευση της φαρμακευτικής δαπάνης, θα υπάρχει το άγρυπνο μάτι του ελέγχου και της εποπτείας πάνω στους γιατρούς του ΕΣΥ και του ΠΕΔΥ προκειμένου να ελεγχθεί η συνταγογράφηση. Γι αυτό και η πίεση στους γιατρούς θα είναι μεγάλη, όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας κ. Μάκης Βορίδης χθες, σε συνέντευξη τύπου.Και εάν σας ακούγονται όλα αυτά βουνό, δεν έχετε πέσει πολύ έξω, αφού είναι όντως έτσι τα πράγματα.Ένα μείζον ακόμη θέμα το οποίο ωστόσο θα αποδειχθεί καταλυτικό για την ομαλή έκβαση του εγχειρήματος, είναι η οικονομική υποστήριξη των ανασφάλιστων, χωρίς να διαταραχθεί ταυτόχρονα η δημοσιονομική πειθαρχία. Ίσως για τον λόγο αυτό, η κάλυψη να καθυστερεί στην πράξη– πέρα φυσικά από τις τεχνικές λεπτομέρειες που απαιτούνται και τα διαδικαστικά θέματα της ΗΔΙΚΑ. Τα 340 εκατ. ευρώ είναι το ανώτατο ποσό του όλου εγχειρήματος και το πιο πιθανό είναι ότι για το πρώτο εξάμηνο του 2014, η οικονομική κάλυψη θα ανέλθει στα 100 εκατ. ευρώ, με επιπλέον 100 εκατ. ευρώ για το επόμενο εξάμηνο και όλα αυτά τα ποσά θα περιλαμβάνονται στα 2 δισ ευρώ της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης για το 2014.Ένα άλλο ερώτημα που θα ανακύψει στην συνέχεια, είναι πως θα διαχειρισθεί ο υπουργός Υγείας την φαρμακοβιομηχανία, η οποία όπως όλα δείχνουν, θα αναλάβει για ακόμη μία φορά να βάλει πλάτη για το clawback που θα προκύψει και που κανένας δεν το ανακοινώνει επίσημα.Σε κάθε περίπτωση πάντως, θα απαιτηθούν επιδέξιοι χειρισμοί τόσο του υπουργού Υγείας κ. Μάκη Βορίδη, όσο και της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών.


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons