Το κλείσιμο των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ μελετά το υπουργείο ΥγείαςΟρατό είναι το ενδεχόμενο να μπει λουκέτο σε κάποια από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ στην Αθήνα.Σε νόμο του υπουργείου Υγείας, προβλέπεται η δυνατότητα να μετακινηθούν φαρμακοποιοί του ΕΟΠΥΥ στον ΕΟΦ προκειμένου να στελεχωθεί ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων.

Άλλωστε, ο ρόλος των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ περιορίζεται μετά τη διάθεση των φαρμάκων υψηλού κόστους από τα ιδιωτικά φαρμακεία.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νεφροπαθών (ΠΟΝ) καταγγέλλει την πρόθεση του υπουργού Υγείας να κλείσει τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ. Σε μία ιδιαίτερα σκληρή επιστολή της στον υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη, εφιστά την προσοχή του στο θέμα και τις επιπτώσεις στους χρονίως πάσχοντες του ενδεχόμενου κλεισίματος των Φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ, καθώς, όπως καταγγέλλουν, παρά τα αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα για κλείσιμο «δεν έγινε κατορθωτό ούτε να σας δούμε ούτε να σας ακούσουμε».Μάλιστα, η ΠΟΝ φωτογραφίζει συγκεκριμένο σύμβουλο του Υπουργείου Υγείας για τη δρομολόγηση της εν λόγω απόφασης. «Η ιστορία του κλεισίματος των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ δεν είναι τωρινή απόφαση. Κάποιος σύμβουλος του Υπουργείου το είχε βάλει βαθιά μες την καρδιά του αρκετούς μήνες πριν. Το ότι είναι φαρμακοποιός, ίσως είναι απλή σύμπτωση», αναφέρει και συνεχίζει:

«Σε συνέδριο της ΠΕΦΝΙ που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2013 στα Ιωάννινα, ο εν λόγω σύμβουλος περιχαρής ανακοίνωνε στους συνέδρους εν μέσω ζητωκραυγών, το κλείσιμο των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ αιτιολογώντας το ότι δεν μπορούν να λειτουργούν καταστήματα σοβιετικού τύπου σε μια δημοκρατική χώρα».

πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons