Γιατροί χειρουργούν στο ΕΣΥ και μετά τη συνταξιοδότησή τους


Σε χώρους άσκησης ιδιωτικού έργου έχουν μετατραπεί τα χειρουργεία Δημοσίων Νοσοκομείων της χώρας. Χειρουργοί οι οποίοι ασκούν ιδιωτικό έργο μετά τη συνταξιοδότησή τους, κάνουν χρήση των χειρουργείων Νοσοκομείων του ΕΣΥ συνήθως κατά τις απογευματινές ώρες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, με το οποίο ασχολήθηκε προσφάτως και η διοίκηση της 1η Υγειονομικής Περιφέρειας, αποτελεί το Νοσοκομείο «Λαϊκό». Οι καταγγελίες αφορούν γιατρό ο οποίος παρότι έχει βγει στη σύνταξη συνεχίζει να ασκεί τα καθήκοντα του χειρουργού στο Νοσοκομείο όπου εργαζόταν επί σειρά ετών. Σύμφωνα με τις καταγγελίες συναδέλφων του και άλλων εργαζομένων του Νοσοκομείου, ο γιατρός μαζί με δύο αναισθησιολόγους (εν ενεργεία) και έναν εργαλειοδότη, έκαναν χειρουργική επέμβαση σε ασθενή στις 29 Μαρτίου. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το συγκεκριμένο χειρουργείο δεν είχε εγγραφεί εξ αρχής στο πρόγραμμα του χειρουργείου.


Στην επιστολή του προς τον διοικητή του «Λαϊκού» κ. Ιωάννη Πατσογιάννη, ο διοικητής της 1ης ΥΠΕ κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης αναφέρει: «Περιήλθε σε γνώση μας πληροφορία ότι το Σάββατο 29 Μαρτίου 2014 διεξήχθη χειρουργική επέμβαση στο Γ.Ν.Α. «Λαϊκό» από ιατρούς, οι οποίοι δεν ανήκουν στην οργανική δύναμη του Νοσοκομείου. Η εν λόγω επέμβαση έλαβε χώρα σε συνεργασία με εν ενεργεία ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου σας. Παρακαλούμε όπως διερευνήσετε άμεσα την υπόθεση και προβείτε στις δέουσες ενέργειες ενημερώνοντας ταυτόχρονα την υπηρεσία μας».

Το Βήμα επικοινώνησε με τον διοικητή του «Λαϊκού» ο οποίος παραδέχθηκε το συμβάν. Όπως ανέφερε ο κ. Πατσογιάννης, κάλεσε τον καθηγητή – διευθυντή της κλινικής ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ήταν παρών στο χειρουργείο και ότι η ασθενής ήταν συγγενής του συνταξιούχου γιατρού. «Η ίδια είχε ζητήσει να παρευρίσκεται ο συγγενής της στο χειρουργείο», φέρεται να του είπε. Στην ερώτηση αν έκανε Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) για ένα τόσο σοβαρό περιστατικό, ο διοικητής του «Λαϊκού» Νοσοκομείου απάντησε αρνητικά. Συγκεκριμένα, είπε: «Γιατί να κάνω ΕΔΕ; Κάλεσα τον καθηγητή Ιατρικής, τον ρώτησα, μου απάντησε… Από την ώρα που είναι καθηγητής Ιατρικής, εμπιστεύομαι το λόγο του…».


Ανάλογες καταγγελίες υπάρχουν και για το Νοσοκομείο «Αγίων Αναργύρων». Εκεί, ο συνταξιούχος – από τις αρχές του έτους – γιατρός ο οποίος κυκλοφορούσε μέχρι πρόσφατα στους διαδρόμους του Νοσοκομείου φορώντας άσπρη μπλούζα, είναι συνδικαλιστής…
πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons