Φαρμάκι τα φάρμακα με το νέο τρόπο κοστολόγησης


«Κρυφές» αυξήσεις στην συμμετοχή των ασφαλισμένων στην αγορά φαρμάκων, καταγγέλλουν φαρμακοποιοί. Οι αυξήσεις προκύπτουν από το νέο τρόπο υπολογισμού που ισχύει από την Δευτέρα 14 Ιουλίου και συγκεκριμένα από την αλλαγή κοστολόγησης στις συνταγές του ΕΟΠΥΥ.


Όπως υποστηρίζουν - επικαλούνται σχετική ενημέρωση από την ΗΔΙΚΑ - καταργείται το ποσοστό συμμετοχής του ταμείου ΕΟΠΥΥ (50%) επί της διαφοράς από την ασφαλιστική τιμή (όταν η θεραπευτική κατηγορία δεν είχε γενόσημο).


Με τον νέο τρόπο κοστολόγησης, ο ασφαλισμένος, θα πληρώνει την συμμετοχή του συν όλη την διαφορά (Τιμή Λιανικής μείον Ασφαλιστική Τιμή) μέχρι το ποσό των 50€ (για τον ΕΟΠΥΥ, 0€ για τους υπόλοιπους). Όταν η διαφορά ξεπερνά τα 50€, το ποσό που υπερβαίνει τα 50€, χρεώνεται στο ταμείο.


Παραδείγματα :


Φάρμακο με Λιανική 60€ και Ασφ.Τιμή 10€


Ο ασφαλισμένος πληρώνει:


διαφορά (Τιμή Λιανική – Ασφαλιστική Τιμή) 50€


συμμετοχή στο 25% επί της Ασφαλιστικής τιμής 2,5€


Επιβάρυνση του 1€ 1€


...... σύνολο 53,5€


Το ταμείο πληρώνει:


Υπόλοιπο συμμετοχής 75% επί της Ασφαλιστικής τιμής 7,5€


Μείον Επιβάρυνση του 1€ -1€


σύνολο 6,5€


Φάρμακο με Λιανική 80€ και Ασφ.Τιμή 10€


Ο ασφαλισμένος πληρώνει:


διαφορά (Τιμή Λιανική – Ασφαλιστική Τιμή) 50€


συμμετοχή στο 25% επί της Ασφαλιστικής τιμής 2,5€


Επιβάρυνση του 1€ 1€


...... σύνολο 53,5€


Το ταμείο πληρώνει


την διαφορά πάνω από τα 50€ (Τ.Λ. – Ασφ.Τιμή) 20€


(80€-10€-50€=20€)


Υπόλοιπο συμμετοχής 75% επί της Ασφ. Τιμής 7,5€


Μείον Επιβάρυνση του 1€ -1€


σύνολο 26,5€
πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons