Ιατρικά αντίμετρα


Η συμφωνία αυτή καθορίζει το πλαίσιο εντός του οποίου οι χώρες της ΕΕ θα μπορούν να προμηθεύονται από κοινού, αντί η κάθε χώρα ξεχωριστά, εμβόλια κατά πανδημιών και άλλα ιατρικά αντίμετρα.

Οι υπογράφοντες, ισχυρότεροι ως σύνολο, μπορούν μέσω κοινών συμβάσεων να προμηθεύονται εμβόλια κατά πανδημιών σε επαρκείς ποσότητες - και σε εύλογες τιμές - για την αντιμετώπιση πιθανών διασυνοριακών απειλών κατά της υγείας. Ο μηχανισμός αυτός συνεπάγεται οφέλη για όλες τις χώρες της ΕΕ, ιδίως για όσες αντιμετώπισαν δυσκολίες κατά την προμήθεια των εμβολίων αντιμετώπισης της πανδημίας της γρίπης H1N1 το 2009.

Πράγματι, η συγκεκριμένη πανδημία και τα διδάγματα που αντλήθηκαν από αυτήν, αποτέλεσαν το έναυσμα για την ανάληψη δράσης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Εξάλλου, η εμβέλεια της παρούσας συμφωνίας υπερβαίνει το θέμα της προμήθειας εμβολίων για την αντιμετώπιση πανδημιών. Τα κράτη μέλη μπορούν να διευρύνουν το πεδίο της συμφωνίας ώστε αυτή να καλύπτει επίσης την προμήθεια ιατρικών αντιμέτρων για άλλες μεταδοτικές νόσους, όπως ο ιός HIV/AIDS, η ηπατίτιδα Β ή ο ιός HPV.

Η υπογραφή της συμφωνίας είναι αυστηρά προαιρετική και μέχρι στιγμής το πρωτοποριακό αυτό μέτρο έχει εξασφαλίσει την υποστήριξη 14 χωρών της ΕΕ. Άλλες οκτώ χώρες έχουν συμφωνήσει να υπογράψουν δήλωση προθέσεων για την υπογραφή της συμφωνίας στο μέλλον.
πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons