Μεγάλες ανατροπές φέρνει το νέο ασφαλιστικό σύστημα
Τα 5 σενάρια της μελέτης του ΚΕΠΕ

Οι σχεδιασμοί για την ενοποίηση όλων των ταμείων, που θα φέρει το νέο ασφαλιστικό σύστημα, φέρνουν μεγάλες ανατροπές στους όρους και τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης όλων των ασφαλισμένων.


Ήδη το ΚΕΠΕ επεξεργάζεται την μελέτη για τη βιωσιμότητα και τους όρους του νέου ασφαλιστικού. Κυριότερη αλλαγή είναι η ένταξη όλων των δημοσίων υπαλλήλων στο συνταξιοδοτικό καθεστώς του ΙΚΑ.


Σύμφωνα με το σχέδιο που δημοσιεύει ο «Ελεύθερος Τύπος», το Δημόσιο θα είναι κομμάτι του ΙΚΑ μαζί με τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα. Αυτό ανατρέπει τα όσα ίσχυαν μέχρι σήμερα στο Δημόσιο για θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος στα 25 έτη. Ζητούμενο είναι αν θα δοθεί μεταβατικό διάστημα για όσους έχουν θεμελιώσει ήδη δικαίωμα με τα όσα ισχύουν σήμερα.


Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, οι ενοποιήσεις θα είναι διοικητικές και θα

έχουν σαν αποτέλεσμα την κατάργηση διοικήσεων και επιτροπών.


Η ενοποίηση είναι ένας από τους όρους που περιλαμβάνει το επικαιροποιημένο Μνημόνιο και περιγράφεται με τον όρο «recalibrating», δηλαδή επανεξέταση όρων και παραμέτρων.


Τα 4 σενάρια που επεξεργάζεται το ΚΕΠΕ περιλαμβάνουν 3 ή 4 φορείς συνολικά ενώ υπάρχει και μια πρόταση για ένα ενιαίο ταμείο ασφάλισης και συνταξιοδότησης με επιμέρους διακριτούς τομείς από κάθε κλάδο.


Ένα από τα σχέδια για 3 Ταμεία θα περιλαμβάνει τόσο τους δημοσίους υπαλλήλους όσο και το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ στο ΙΚΑ ενώ εναλλακτικά εξετάζεται η συνένωση του ΕΤΑΑ με τον ΟΑΕΕ και ένα κομμάτι του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ σε ένα υπερταμείο επιστημόνων και ελευθέρων επαγγελματιών.


Η κατεύθυνση που έχουν δώσει οι δανειστές είναι να προχωρήσει γρήγορα το σχέδιο ενοποιήσεων σε 3 ή 4 ταμεία αλλά με ημερομηνία λήξεως ώστε όλα τα ταμεία να ενοποιηθούν τελικά σε ένα. Ο ορίζοντας ενοποίησης είναι το τέλος του 2015 ή οι αρχές του 2016.πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons