Γιατί το εξωτερικό γίνεται μονόδρομος για το νέο γιατρό...


Τους λόγους που η φυγή στο εξωτερικό είναι για παρα πολλούς γιατρούς η μόνη λύση εξηγεί στo Στηθοσκόπιο ο γενικός γιατρός Μανόλης Πατεράκης ο οποίος σημειώνει:


“Πριν λίγα χρόνια μιλώντας με μια συνάδελφο που βρέθηκε σε ευρωπαϊκή χώρα μετά από 20 χρόνια σε ελληνικά νοσοκομεία μου εκμυστηρεύτηκε ότι στην Ελλάδα μόνο ιατρική που δεν κάνουμε. Μα πως να κάνεις όταν στην Ελλάδα πέρα από ιατρός πρέπει να είσαι και νοσηλεύτρια και τραυματιοφορέας και γραμματέας ενώ στον ιδιωτικό τομέα οι ιατροί έχουν καταντήσει σε γραμματείς του ΕΟΠΥΥ (ΠΕΔΥ).
Οταν ξεκίνησε η ηλεκτρονική συνταγογράφηση οι μισοί ίσως και παραπάνω ασθενείς είχαν ως διεύθυνση και τηλέφωνο τα κεντρικά γραφεία του ΙΚΑ στην Αθήνα. Πιο πρόσφατα

επειδή το σύστημα δεν υπάρχει στην Ελλάδα, μας ζητάνε να καταγράφουμε, αν είναι έμμεσα ασφαλισμένοι, σε ποιόν ασφαλισμένο είναι έμμεσα ασφαλισμένοι. Καταλαβαίνει κανείς το χάος που υπήρχε και υπάρχει στα ασφαλιστικά ταμεία. Πριν λίγα χρόνια, θεωρούσα ότι τα 10 ευρώ που δικαιολογεί ο ΕΟΠΥΥ είναι πολλά. Όταν πρόκειται για συνταγογράφηση και λίγα όταν πρόκειται για εξέταση, αλλά τελικά είναι πολύ λίγα σε κάθε περίπτωση δεδομένου ότι πρέπει πέρα από γιατρός να εκτελέσεις και τα καθήκοντα γραμματέα, της ΗΔΥΚΑ, του ΕΟΠΥΥ, του ΠΕΔΥ. Αυτά δεν δικαιολογούνται σε μια πολιτισμένη χώρα που αποδεικνύουν ότι τίποτα απολύτως δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε στην Ελλάδα. Τα αυτονόητα ακόμα να εφαρμοστούν στη χώρα μας. Αυτονόητα εδώ και 30-40 χρόνια σε χώρες του εξωτερικού. Ποιος ο λόγος λοιπόν για έναν νέο επιστήμονα να μείνει στην Ελλάδα; Μόνο χάσιμο χρόνου είναι με τις παρούσες συνθηκες. Η Ελλάδα έχει παρα πολλά ακόμα να φτιάξει, να αλλάξει, να τακτοποιήσει για να μην είναι χειρότερη από υπανάπτυκτες χώρες”.

πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons