Βορίδης: Χειρουργείο ανοικτής καρδιάς για το ΕΣΥ οι 2950 προσλήψεις
Με χειρουργείο ανοικτής καρδιάς παρομοίασε τις μεταρρυθμίσεις που προωθούνται στην Υγεία, με πρώτο βήμα τις επικείμενες 2950 προσλήψεις, ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης.

Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Τα Νέα» ο υπουργός Υγείας τείνει χέρι συνεργασίας στους γιατρούς του ΕΣΥ, οι οποίοι δίνουν καθημερινά δύσκολες μάχες, τονίζοντας ότι μία από τις προτεραιότητές του είναι να βάλει στην εσωτερική συζήτηση στην κυβέρνηση το ζήτημα της αύξησης του προυπολογισμού για την Υγεία.

Ωστόσο, απαντώτας σε ερώτηση για τις ελλείψεις στα νοσοκομεία και των ευτελών υλικών λόγω των σφιχτών προυπολογισμών, τονίζει ότι «η εικόνα που έχουμε από το ESYnet είναι ότι τα νοσοκομεία βρίσκονται εντός προυπολογισμού και υπάρχουν ασφαλιστικές δικλίδες οι οποίες αν τηρούνται ελαχιστοποιούν το ενδεχόμενο αστοχιών».


Ο κ. Μ. Βορίδης προαναγγέλλει αλλαγές στο σύστημα των εφημεριών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι τα σχέδια θα παραμείνουν στο συρτάρι έως ότου τεθεί σε πλήρη εφαρμογή το φιλόδοξο έργο Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ).Σχετικά με το θέμα της αύξησης της συμμετοχής των ασφαλισμένων στα φάρμακα, ο υπουργός Υγείας αρνείται ότι υπήρξε αύξηση, δικαιολογώντας την απάντηση αυτή ότι «εάν ο πολίτης επιλέξει ένα φθηνό γενόσημο, τότε δεν υπάρχει πρόσθετη χρέωση, όπως θα γινόταν αν επέλεγε το εκτός πατέντας πρωτότυπο».Σε ότι αφορά τη μετανάστευση των γιατρών ο υπουργός Υγείας σημειώνει ότι «ακόμη και αν το ΕΣΥ ήταν απολύτως ελκυστικό και οι πόροι ανεξάντλητοι, και πάλι δεν θα μπορούσαν να απορροφηθούν όλο οι γιατροί. Ωστόσο, οι μετακινήσεις «εγκεφάλων«, σπουδαίων νέων επιστημόνων, είναι μια από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε».
πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons