2 μονάδες κάτω το ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών και αντάλλαγμα μερίδιο αγοράς 700 εκατομ.ευρώΑπό 23% που είναι το μεικτό κέρδος των φαρμακοποιών και χωρίς τις υποχρεωτικές εκπτώσεις πέφτει τελικά στο 21%. Σε αυτή την απόφαση κατέληξε το υπουργείο Υγείας έπειτα από συζητήσεις και διαπραγματεύσεις με τους τροικανούς που κράτησαν ως αργά χθες το βράδυ.

Το καθαρό κέρδος λοιπόν σύμφωνα με πληροφορίες κλειδώνει δύο μονάδες κάτω και διαμορφώνεται από 18% σε 16%. Ως αντίβαρο στα χαμένα εισοδήματα από την πτώση του κέρδους, έρχονται τα φάρμακα υψηλού κόστους (ΦΥΚ) που κατέχουν μερίδιο 700 εκατομμυρίων το οποίο είναι εκτός της φαρμακευτικής δαπάνης των 2 δις για το 2014 και πλέον θα πωλούνται από τα ιδιωτικά φαρμακεία. Στα ΦΥΚ το κέρδος των φαρμακοποιών θα υπολογίζεται κλιμακωτά ενώ μεσοσταθμικά το ποσοστό θα αγγίζει το 5%.Σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα το πρωϊ, θα γίνουν συναντήσεις με εκπροσώπους του κλάδου όπου αναμένεται να εξετασθεί και το αίτημα των φαρμακοποιών να μην υπάρξει καμία μεταβολή στο ποσοστό κέρδους των φαρμάκων που κοστίζουν από 0 έως 50 ευρώ, κάτι όμως που δε φαίνεται να έχει μεγάλες πιθανότητες να "επιτευχθεί'.Να σημειωθεί ότι η τροίκα ζητούσε να πέσει τρεις μονάδες το ποσοστό κέρδους, η ηγεσία του υπουργείου πίεζε για δύο ενώ οι φαρμακοποιοί ήλπιζαν από μία εώς καθόλου με τη λογική ότι όταν διαμορφωνόταν η στάση της τροίκας απέναντι στο συγκεκριμένο θέμα η φαρμακευτική δαπάνη ήταν σε πολύ ψηλότερα επίπεδα.Πάντως προς το μεσημέρι αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις από τον υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη με τις οριστικές αποφάσεις.
πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons