Και με υπερπολυτελείς μονάδες spa θα συμβάλλεται ο ΕΟΠΥΥ!


Αρκετοί συνταξιούχοι και χρονίως πάσχοντες μπορεί να δυσκολεύονται να πάρουν τα φάρμακά τους. Πλην όμως, θα δύνανται να κάνουν θαλασσοθεραπεία σε υπερπολυτελή spa που λειτουργούν σε πεντάστερα ξενοδοχεία της χώρας.

Δεν πρόκειται για αστείο. Η σχετική διάταξη, με την οποία οι Μονάδες Θαλασσοθεραπείας θα θεωρούνται μονάδες πρωτοβάθμιας περίθαλψης και θα συμβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ, περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας το οποίο συζητείται σήμερα, Τρίτη, στη Βουλή.

Σύμφωνα με τη σχετική διάταξη (άρθρο 41, παρ. 2), οι μονάδες ιαματικής θεραπείας, τα κέντρα ιαματικού τουρισμού - θερμαλισμού και τα κέντρα θαλασσοθεραπείας δύνανται να αναγνωρίζονται ως μονάδες παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με απόφαση του υπουργού Υγείας. Προϋπόθεση, η υποβολή αχετικής αίτησης στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του υπουργείου Υγείας.


Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία κ.Γρηγόρη Λεοντόπουλο, στην Ελλάδα δεν μπορεί να ισχύσει η συγκεκριμένη διάταξη, διότι «μονάδες θαλασσοθεραπείας λειτουργούν στο πλαίσιο πεντάστερων ξενοδοχείων με κόστος διαμονής άνω των 250 ευρώ τη νύχτα». Όπως αναφέρει, παρ' ότι ζούμε σε χώρα που βρέχεται από θάλασσα, εν τούτοις η διάταξη αυτή θα είχε νόημα αν λειτουργούσαν ανεξάρτητες μονάδες, με ιατρική υποστήριξη. Ο,τι δηλαδή συμβαίνει σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες.


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons