βλασταρΟ πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Μιχάλης Βλασταράκος, διέψευσε με ανακοίνωσή του δημοσιεύματα που αναφέρονται στην εφαρμογή διαγνωστικών πρωτοκόλλων. Ο κ. Βλασταράκος μάλιστα διερωτάται αν πρόκειται για παραπληροφόρηση ή προσπάθεια συκοφάντησης. Αναλυτικά στην ανακοίνωσή του αναφέρει: «Στον πρώην Υπουργό Υγείας κ. Α. Γεωργιάδη, παραδόθηκαν κατευθυντήριες οδηγίες συνταγογράφησης διαγνωστικών εξετάσεων, οι οποίες μετά από αίτημα του Π.Ι.Σ., συντάχθηκαν από τις ιατρικές επιστημονικές εταιρείες και επαγγελματικές επιστημονικές ενώσεις. Ο ρόλος αυτών είναι να αποτελέσουν υποδείξεις εφαρμογής (guidelines), έτσι ώστε να τοποθετηθούν κανόνες για την αναγραφή διαγνωστικών εξετάσεων για να αποφευχθεί η προκλητή ζήτηση διαγνωστικών εξετάσεων σε μια εποχή πολύ περιορισμένου προϋπολογισμού. Η συμφωνία με το Υπουργείο καθώς και με τις επαγγελματικές ενώσεις και τις ιατρικές εταιρίες που συνέδραμαν το έργο του ΠΙΣ, έθεσε προϋπόθεση ότι μετά από ένα ικανό χρονικό διάστημα από την δημοσίευση των οδηγιών αυτών, θα διορθώνονταν τα όποια τυχόν λάθη παρατηρούνταν, έτσι ώστε να βελτιστοποιηθεί τόσο η εφαρμογή τους όσο και οι οικονομίες κλίμακος που αυτά θα μπορούσβλασταρ Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Μιχάλης Βλασταράκος, διέψευσε με ανακοίνωσή του δημοσιεύματα που αναφέρονται στην εφαρμογή διαγνωστικών πρωτοκόλλων.

Ο κ. Βλασταράκος μάλιστα διερωτάται αν πρόκειται για παραπληροφόρηση ή προσπάθεια συκοφάντησης. Αναλυτικά στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Στον πρώην Υπουργό Υγείας κ. Α. Γεωργιάδη, παραδόθηκαν κατευθυντήριες οδηγίες συνταγογράφησης διαγνωστικών εξετάσεων, οι οποίες μετά από αίτημα του Π.Ι.Σ., συντάχθηκαν από τις ιατρικές επιστημονικές εταιρείες και επαγγελματικές επιστημονικές ενώσεις.

Ο ρόλος αυτών είναι να αποτελέσουν υποδείξεις εφαρμογής (guidelines), έτσι ώστε να τοποθετηθούν κανόνες για την αναγραφή διαγνωστικών εξετάσεων για να αποφευχθεί η προκλητή ζήτηση

διαγνωστικών εξετάσεων σε μια εποχή πολύ περιορισμένου προϋπολογισμού. Η συμφωνία με το Υπουργείο καθώς και με τις επαγγελματικές ενώσεις και τις ιατρικές εταιρίες που συνέδραμαν το έργο του ΠΙΣ, έθεσε προϋπόθεση ότι μετά από ένα ικανό χρονικό διάστημα από την δημοσίευση των οδηγιών αυτών, θα διορθώνονταν τα όποια τυχόν λάθη παρατηρούνταν, έτσι ώστε να βελτιστοποιηθεί τόσο η εφαρμογή τους όσο και οι οικονομίες κλίμακος που αυτά θα μπορούσαν να επιτύχουν.

Κατά τα λοιπά, διαψεύδω μετά βδελυγμίας την αποστολή επιστολής όπου δήθεν δηλώνω ότι ο ΠΙΣ δεν είναι αρμόδιος για την σύνταξη των διαγνωστικών πρωτοκόλλων και αναρωτιέμαι αν ο συντάκτης του κειμένου έπεσε θύμα παραπληροφόρησης ή αν η «έγκυρη» κατά τα άλλα πληροφορία του αποτελεί κοινή συκοφάντηση.»


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons