Νόμιμη η “τιμητική αμοιβή” γιατρού ΕΣΥ από φαρμακευτική εταιρεία


Νομιμοποιείται η αμοιβή φαρμακευτικής εταιρείας προς ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό δημόσιων νοσοκομείων.

Η “τιμητική αμοιβή” αφορά συμμετοχή σε συνέδρια και προϋποθέτει την ύπαρξη σχετικής άδειας από τον φορέα όπου απασχολείται το προσωπικό. Ισχύει, δε, ήδη για τους πανεπιστημιακούς γιατρούς.

Τα παραπάνω προβλέπει άρθρο του νομοσχεδίου - “σκούπα”, το οποίο κατέθεσε ο υπουργός Υγείας στη Βουλή, με θέμα τις μεταμοσχεύσεις, την Ψυχική Υγεία, την ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή και λοιπές διατάξεις.

Με το άρθρο 37 του νομοσχεδίου δίνεται η δυνατότητα τιμητικής αμοιβής σε γιατρούς του ΕΣΥ, προκειμένου να μετάσχουν σε επιστημονικές εκδηλώσεις, καθώς και σε ομάδες εργασίας με αυστηρά επιστημονικό ενδιαφέρον.

Η σχετική παράγραφος αναφέρει ότι “...επιτρέπεται η συμμετοχή των ιατρών ΕΣΥ σε επιστημονικές εκδηλώσεις τύπου Α στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό και Β στην Ελλάδα και η καταβολή σε αυτούς της ανάλογης εύλογης τιμητικής αμοιβής μέσω Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕΑ)...”.Προσωπικό

Σε άλλη παράγραφο επισημαίνεται ότι “...επιτρέπεται στους ιατρούς, στο λοιπό επιστημονικό και νοσηλευτικό προσωπικό του ΕΣΥ, καθώς και σε πανεπιστημιακούς ιατρούς, που εργάζονται σε κλινικές εγκατεστημένες σε νοσοκομεία του ΕΣΥ ή των ΑΕΙ, να συμμετέχουν σε ομάδες εργασίας, όπως 'Συμβουλευτικές Επιτροπές Εμπειρογνωμόνων' για φάρμακα και θεραπείες, με αυστηρά επιστημονικό περιεχόμενο, που λαμβάνουν χώρα στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό και οργανώνονται από φαρμακευτικές εταιρείες, με ή χωρίς αμοιβή, εφόσον έχουν λάβει σχετική άδεια από τον φορέα που τούς εποπτεύει...”.
πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons