Κραυγή αγωνίας από τους γιατρούς του Νοσοκομείου Ρόδου
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ Ε.Ι.Ν.Ρόδου και ΚΥ

-Η θεσμική μας θέση μας επιτάσσει να ενημερώσουμε τους πολίτες του Νομού μας, για την οριακή κατάσταση στην οποία περιέρχεται το Γ.Ν. Ρόδου με αποκλειστική ευθύνη του αρμόδιου Υπουργείου και της Κυβέρνησης

-Η συνεχώς μειούμενη χρηματοδότηση από την Πολιτεία, η γνωστή υποστελέχωση σε ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό, τα πολλά πλέον κενά στις εφημερίες πολλών ειδικοτήτων και η έλλειψη κατά καιρούς υλικών καθιστούν την κατάσταση πολύ δύσκολη.

Αποτέλεσμα όλων αυτών η αναγκαστική υποβάθμιση των προσφερόμενων Υπηρεσιών Υγείας που οδηγεί τελικά στην απαξίωση του Νοσοκομείου μας.

Για όσους δεν το γνωρίζουν το Νοσοκομείο οφείλει την λειτουργία του στις υπεράνθρωπες και φιλότιμες προσπάθειες του ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού του.

Λειτουργεί 365 ημέρες σε καθεστώς ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΑΣ, με 2 ειδικούς Νευρολόγους, 2 Γαστρεντερολόγους, 1 Ψυχίατρο, 3 πλέον Παθολόγους και Χειρουργούς για κάθε κλινική αντίστοιχα, 1 Αγγειοχειρουργό, 1 Θωρακοχειρουργό και 1 Παιδοχειρουργό που μαζί με τους υπόλοιπους συναδέλφους έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τις αντοχές τους. Η Μ.Τ.Ν. λειτουργεί πλέον με ένα επικουρικό Νεφρολόγο.Από τις 15 θέσεις επικουρικών γιατρών που ζητήθηκαν καλύφθηκαν μόνο 2 και παραμένουν σε προκήρυξη άλλες 5. Δεν διερωτάται το Υπουργείο ποιός θα έρθει στην Ακριτική Ρόδο χωρίς κίνητρα; Για κάλυψη μόνιμων οργανικών θέσεων ιατρών φυσικά ούτε λόγος. Ο συνδυασμός όλων αυτών με την τραγική πλέον μείωση του αριθμού των ειδικευομένων ιατρών(από 48 σε 30) καθιστούν ανέφικτη τους επόμενους μήνες την ασφαλή λειτουργία και εφημέρευση πολλών τμημάτων του νοσοκομείου μας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

- απόσπαση γενικών ιατρών με πλήρη απασχόληση στο νοσοκομείο


- άμεση χρηματοδότηση του Νοσοκομείου

- να εφαρμοστή επιτέλους για τους ειδικευομένους ιατρούς η δυνατότητα επιλογής νοσοκομείου από τα συνδεόμενα για το ξεκίνημα της ειδικότητάς τους.- κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων ιατρών καταρχήν από επικουρικούς ιατρούς και στην συνέχεια με άμεση προκήρυξη των θέσεων αυτών


ΚΑΛΟΥΜΕ :

- την Διοίκηση της 2ης ΥΠΕ να ενεργήσει άμεσα και αποτελεσματικά προς κάθε κατεύθυνση για την επίλυση της υποστελέχωσης του ιατρικού τομέα και ακολούθως και των λοιπών προβλημάτων

- τους βουλευτές του Νομού και ιδιαίτερα τους Κυβερνητικούς να πράξουν τα οφειλόμενα απέναντι στους πολίτες που εκπροσωπούν. Σε αντίθετη περίπτωση, η κατάρρευση του Γ.Ν. Ρόδου θα έχει και την δική τους υπογραφή με μοιραίες συνέπειες για όλους μας
Ας καταλάβουν ΟΛΟΙ ότι δεν υπάρχει πλέον περιθώριο ανοχής, ζητάμε πράξεις εδώ και τώρα.

Ο αγώνας μας για τη διατήρηση ενός ασφαλούς επιπέδου εφημέρευσης και παροχής υγείας στον τόπο μας θα είναι συνεχής και καθημερινόςΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΑΣ.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας

Κινούς Βασίλης Γεωργανάς Μάριοςπηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons