Έρχεται το νέο πλαφόν στα φαρμακα


Εντός της εβδομάδας αναμένεται να ανακοινωθεί ο νέος τρόπος συνταγογράφησης τον οποίο θα ακολουθούν οι γιατροί μετά την κατάρριψη του προηγούμενου συστήματος από τα δικαστήρια (ΣτΕ).

Νέους περιορισμούς θα πρέπει να ακολουθούν και πάλι οι γιατροί για να χορηγούν τα φάρμακά τους στους ασθενείς καθώς ο Άδωνις Γεωργιάδης μετά την κατάργηση του προηγούμενου πλαφόν φέρνει νέο σύστημα.

Ειδικότερα μέσα στην εβδομάδα θα γνωστοποιηθούν όλες οι λεπτομέρειες του πλαφόν που θα στηρίζεται σε έναν συνδυασμό του αριθμούν των ασθενών που θα έχει κάθε γιατρός με τον μέσο όρο ανά πάθηση και ειδικότητα.

Οι γιατροί δηλαδή δε θα μπορούν να συνταγογραφούν πάνω από τον μέσο όρο που υπάρχει για κάθε ειδικότητα.Κατά τα άλλα ο Άδωνις Γεωργιάδης απαντώντας στις κατηγορίες του τέως αναπληρωτή υπουργού Υγείας Μάριου Σαλμά ότι αύξησε το ποσοστό συμμετοχής στους ασθενείς για την αγορά φαρμάκων, σημείωσε ότι δεν αύξησε τη συμμετοχή απλά διαφοροποίησε τον υπολογισμό της αποζημίωσης για κάθε σκεύασμα.


Άλλωστε οι ασθενείς πληρώνουν ολόκληρη τη διαφορά μεταξύ πρωτοτύπου φαρμάκου και τιμής αποζημίωσης από τον ΕΟΠΥΥ δεδομένου ότι η κοινωνική ασφάλιση αποζημιώνει φάρμακα που βρίσκονται κοντά στην τιμή των γενοσήμων.Ο κ.Γεωργιάδης πάντως απέφυγε να εξακοντίσει κατηγορίες εναντίον του Μάριου Σαλμά ο οποίος καταφέρθηκε με σκληρά λόγια εναντίον του για τη φαρμακευτική πολιτική. Γεγονός που αποδίδεται και στο έντονο κλίμα ανασχηματισμού που υπάρχει τις τελευταίες ημέρες μετά τις ανακοινώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου ότι επίκειται ανασχηματισμός.Πάντως ο Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε ότι πιθανότατα από σήμερα κάθε συνταγή που θα εκδίδεται θα περιλαμβάνει και όλα τα αντίγραφα φάρμακα ώστε να γνωρίζουν οι ασθενείς ποια άλλα σκευάσματα είναι διαθέσιμα και ποια είναι η συμμετοχή για κάθε ένα από αυτά.
πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons