Εκρηκτική η κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.


Εκρηκτική η κατάσταση που διαμορφώνεται στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λάρισας καθώς μεθαύριο ξεκινά η απεργία διαρκείας των γιατρών ΕΣΥ ενώ ακολουθεί την Δευτέρα απεργία και των πανεπιστημιακών γιατρών. Εν τω μεταξύ συνεχίζεται η επίσχεση εργασίας των ειδικευομένων γιατρών που έχει «γονατίσει» τη λειτουργία του νοσοκομείου και σήμερα ξεκίνησαν οι στάσεις εργασίας των ειδικών γιατρών.

Σήμερα το πρωί, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πύλη του νοσοκομείου μετείχαν και εκπρόσωποι των τοπικών φορέων συμπαραστεκόμενοι στον αγώνα των γιατρών. Αντί απαντήσεων στα αιτήματα και δρομολόγηση κάποιων λύσεων, η Διοίκηση υπέβαλλε σήμερα μήνυση εναντίον των 7 μελών Δ. Σ. του συλλόγου των γιατρών, εξέλιξη την οποία εκείνοι κατήγγειλαν ως «πρωτοφανή προσπάθεια τρομοκράτησης».


Στο πλευρό των γιατρών βρέθηκαν το πρωί ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός, ο νέος δήμαρχος Λάρισας Απ. Καλογιάννης , ο βουλευτής Γ. Λαμπρούλης, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Τ. Τσιαπλές, ο πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Λάρισας Ντ. Γιαννακόπουλος κ. α. Οι τοπικοί παράγοντες ενημερώθηκαν για την κατάσταση, για τα προβλήματα υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης του νοσοκομείου που αποτελούν τις αιτίες της κινητοποίησης και εξέφρασαν την έκπληξή τους πληροφορούμενοι ότι το νοσοκομείο οφείλει στους γιατρούς περισσότερο από 1.500.000 ευρώ σε απλήρωτες εφημερίες που εκτείνονται σε χρονικό διάστημα 18 μηνών. Κι ενώ υπήρχε η έγγραφη διαβεβαίωση ότι δρομολογείται αμέσως η εξόφλησή τους, χθες προέκυψε η πληροφορία ότι η όποια πληρωμή αναφέρεται μονάχα σε διάστημα 5 μηνών καθώς δεν υπάρχουν περισσότερα κονδύλια. Έκπληξη προκαλεί επίσης το γεγονός ότι εκ των υστέρων επιβάλλεται οριζόντια περικοπή σε δεδουλευμένες εφημερίες, απόφαση που οι γιατροί χαρακτηρίζουν «κλοπή».
πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons