Οι θέσεις των ιατρικών φορέων σχετικά με τα απογευματινά χειρουργεία στο ΕΣΥ.
Για μετακύλιση κόστους στους ασθενείς, κάνουν λόγο οι ιατρικοί φορείς, οι οποίοι διαφωνούν με τη λειτουργία απογευματινών χειρουργείων επί πληρωμή στα δημόσια νοσοκομεία.

Σχετική διάταξη περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο - “σκούπα” του υπουργείου Υγεία.Ακολουθούν οι θέσεις του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) και του υπουργού Υγείας.

ΠΙΣ


Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος ζητεί την απόσυρση της διάταξης, θεωρώντας ότι το υπουργείοο Υγείας δίνει λάθος μήνυμα στους πολίτες, όταν, με πρόσχημα τη δήθεν εξυπηρέτησή τους, τους ζητεί να καταβάλουν χρήματα για να χειρουργηθούν στα νοσοκομεία της χώρας, παρακάμπτοντας λίστες, σε μία εποχή που πολλοί από αυτούς δεν έχουν χρήματα για να πάρουν το φάρμακό τους, να πληρώσουν το γιατρό τους ή τη διαγνωστική τους εξέταση.

Οι μακρόχρονες λίστες αναμονής – σημειώνει – η ελλιπής στελέχωση του προσωπικού, η αδυναμία πληρωμής δεδουλευμένων και εφημεριών από την πολιτεία, οι μεγάλες ελλείψεις σε αναγκαία υλικά, δεν μπορούν να εξισορροπηθούν από ρυθμίσεις που ζητούν από τον ασθενή να βάζει το χέρι στην τσέπη.

Η πολιτεία, θα ήταν καλό, αντί να δίνει λάθος μηνύματα, να εστιάσει στη στήριξη της κανονικής λειτουργίας των Νοσοκομείων με κάθε τρόπο ώστε να εμπεδωθεί η ασφάλεια και η εμπιστοσύνη των πολιτών σε μία δωρεάν φροντίδα υγείας που το κράτος οφείλει να παρέχει.

Περαιτέρω, θα πρέπει επίσης, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση των δεσμεύσεων και των υποσχέσεων προς τους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ παρόχους.

Κάθε δε απειλή για διακοπή συμβάσεων, δεν πρέπει να χρησιμοποιείται όταν οι πάροχοι έχουν αποδείξει μέχρι σήμερα, τόσο ότι δεν εκβιάζονται, όσο και ότι προσφέρουν αγόγγυστα τις υπηρεσίες τους προς τους πολίτες.

Η συνεργασία λοιπόν με τους θεσμικούς φορείς και τα όργανα οφείλει να συνεχιστεί αδιατάραχτη και να ενισχυθεί, αποφεύγοντας κινήσεις οι οποίες μπορεί να βλάψουν και δεν προωθούν κοινές δράσεις για τον ίδιο σκοπό: την ασφαλή περίθαλψη των πολιτών και την αξιοπρεπή λειτουργία του ιατρικού σώματος.

ΕΙΝΑΠ


Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά είναι κάθετα αντίθετη στην προώθηση της ρύθμισης.

Το προεδρείο της ΕΙΝΑΠ επισημαίνει ότι υπάρχουν και ανυπέρβλητες δυσκολίες που προκύπτουν από το εγχείρημα:

Στην συντριπτική τους πλειονότητα, τα νοσοκομεία του ΕΣΥ δεν διαθέτουν το απαραίτητο προσωπικό – ιατρικό και νοσηλευτικό – ούτε καν για την πρωινή τους λειτουργία.

Πώς θα αντεπεξέλθει το ΕΣΥ στο επιπλέον δυσβάσταχτο κόστος που θα προκύψει από την παράταση βάρδιας των γιατρών, νοσηλευτών και υπολοίπων εργαζομένων;

Πού θα βρεθούν τα απαραίτητα δωμάτια πρώτης θέσης που είναι υποχρεωμένα να έχουν τα νοσοκομεία, προκειμένου η ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία να καλύψει τους πελάτες της;

Πώς θα βολευτούν στα ήδη υπάρχοντα, καθώς ήδη σήμερα πολλοί ασθενείς νοσηλεύονται στα ράντζα;

Ως γνωστόν, πολλά πρωινά χειρουργεία τελειώνουν το απόγευμα. Πότε θα γίνονται τα απογευματινά;

Υπουργείο


Για το θέμα αυτό, ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης σχολίασε τα εξής:

“Οι γιατροί δεν είναι πάντα οι συνδικαλιστικοί τους εκπρόσωποι.

Οι περισσότεροι χειρουργοί θέλουν τα απογευματινά χειρουργεία, γιατί τα απογευματινά ιατρεία υπάρχουν ούτως ή άλλως στα νοσοκομεία.

Αυτό το οποίο κάνουμε, είναι ότι δίνουμε την ευκαιρία πρώτον στους ασθενείς που επιλέγουν και έχουν την οικονομική δυνατότητα, να κάνουν την εγχείρισή τους γρηγορότερα.

Στο χειρουργό να κερδίσει χρήματα και στο νοσοκομείο να κερδίσει επιπλέον χρήματα από αυτή τη διαδικασία.

Και στον πολίτη ο οποίος δεν έχει τα χρήματα για να πληρώσει, να κάνει τη δική του εγχείριση το πρωί γρηγορότερα, γιατί κόσμος που ήταν και στην πρωινή σειρά, θα πηγαίνει το απόγευμα, εφόσον μπορεί.

Μία διαδικασία που σήμερα γίνεται κατά βάση παράνομα στα νοσοκομεία – με το λεγόμενο φακελάκι ή το λεγόμενο βαλιτσάκι - θα μπορεί να γίνεται νόμιμα, προς όφελος όλων και κυρίως των ασθενών".πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons